PUNJENI KRASTAVCI: Kad padne kiša, dodatno se rashladite OVIM zdravim i lakim jelom ZASLUŽILI STE POSLE OVOG PAKLA! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Odlično osveženje

PUNJENI KRASTAVCI: Kad padne kiša, dodatno se rashladite OVIM zdravim i lakim jelom ZASLUŽILI STE POSLE OVOG PAKLA! (RECEPT)

Žena -

Ovih dana sigurno gorite od vrućine, a krastavci su idealni za pospešivanje hidratacije. Osim što sadrže veliku količinu vode, pomažu i u gubitku kilograma jer imaju malo kalorija i rastvorljiva vlakna.

Rojters, Krastavac, Krastavci

Evo kako ćete brzo i lako da napravite punjene krastavce:

SASTOJCI:

  1. 1 veliki krastavac
  2. 100 g krem sira
  3. 2 čena belog luka
  4. 2 šake sveže nane (peršun, bosiljak, mirođija)
  5. balzamiko sirće
  6. so
Krastavac
foto: Shutterstock

PRIPREMA:

  1. Izmešajte sir sa narezanim listovima nane (ili drugih biljnih začina po želji) i isitnjenim belim lukom i sipajte so po želji.
  2. Krajeve krastavca odrežite, prerežite ga sa jedne strane po dužini tako da ostane 2/3 krastavca. Možete ga prerezati i po sredini, ali tako će stati manje nadeva, a možete i da ga ogulite i isečete po dužini da lakše oblikujete rolnice.
  3. Izdubite sredinu krastavca malom kašikom, posušite ga papirnom salvetom i napunite nadevom.
  4. Krastavac narežite na zalogaje, u svaki zabodite čačkalicu s listićem nane.
  5. Poprskajte punjeni krastavac sa malo balzamiko sirćeta i poslužite.
  6. Savet plus:

Punjene krastavce možete dodatno da ukrasite s čeri paradajzom, a na isti način možete da napunite i paradajz ili papriku.

Paprika, Recept
foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

13:09

OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track