RAZVOJ DETETA: Znate li zašto su puzzle odlične i korisne za moždane vijuge?
Foto: Promo

RAZVOJ DETETA: Znate li zašto su puzzle odlične i korisne za moždane vijuge?

Žena -

Puzzle su jedna od najpopularnijih dečijih igračaka. Ima ih u raznim oblicima, u različitim bojama, veličinama, oblicima, sa likovima iz bajki ili nekim drugim motivima. A znate li zašto su ustvari tako korisne za razvoj? Pogledajte OVDE!

Zato što puzzle pozitivno utiču na:

  • Koordinaciju oko-ruka
  • Motoričke veštine
  • Sposobnost rešavanja problema
  • Prepoznavanje oblika
  • Memoriju

Impresivno koliko stvari ustvari obuhvata slaganje slagalice! Međutim, ono što vam kao roditeljima često “zagrebe” džep jeste činjenica da većinu slagalica sastave jednom, dvaput i odlože ih. Jer im je dosadno da stalno slažu jedno te isto. Evo kako da učinite da im slagalica duže drži pažnju.

Postoji jedna super slagalica koja ima 180 delova i od koje se ne slaže jedna slika/oblik, već se uz nju dobija čak 48 potpuno nezavisnih šablona po kojima se mogu slagati delovi. Tu su raznorazne životinjice, kućice, cveće i drugo. Svi delovi su drveni, zaobljeni kako se dete ne bi povredilo i obojeni u super vesele boje, a izgleda ovako:

Online kupovina, Hangar.rs
foto: Promo
Online kupovina, Hangar.rs
foto: Promo

Mališani će njom moći da se zabavljaju sami ili da se igraju sa drugarima, npr. da se takmiče ko će pre da složi zadati broj oblika. Biće zabavno i dečacima i devojčicama različitih uzrasta.

A gde možete naći ovu slagalicu? Možete da je poručite ili online OVDE ili pozivom na 011/6 888 999. Iskoristite sniženu cenu da obradujete najmlađe.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track