ČISTO ZLATO! Surutka je napitak koji pomaže u mršavljenju, smanjuje umor, a može i da ublaži upale: Ovo su njene blagodeti
Foto: Profimedia

PRAVI ELIKSIR ZDRAVLJA

ČISTO ZLATO! Surutka je napitak koji pomaže u mršavljenju, smanjuje umor, a može i da ublaži upale: Ovo su njene blagodeti

Žena -

Surutka je proizvod koji nastaje pri proizvodnji sira i jogurta i u njoj ostaju najbolji i navredniji sastojci mleka: vitamin B i E, minerali i mlečni šećeri koji su važni za izgradnju najfinijih veza u mozgu. Da biste izvukli sve najbolje iz ovog napitka, stručnjaci savetuju da pijete maksimalno pola litra do litar surutke dnevno. Evo koje su sve prednosti ovog prirodnog napitka...

Mleko, Surutka
foto: Profimedia

Podstiče skidanje kilograma U 100 ml surutke ima samo 26 kalorija, ona sadrži pregršt belančevina i zbog toga daje osećaj sitosti, a siromašna je mastima i kalorijama.

Pomaže kod zatvora Surutka ima diuretsko svojstvo, što znači da će brzinski podstaknuti probavu i rešiti neugodan osećaj zatvora i nadutosti. Nemojte preterivati sa ovom namirnicom jer može izazvati dijareju. Do litar dnevno je maksimum.

stomak, bolovi
foto: Profimedia

Lek za jetru Ovaj skromni napitak sadrži beta-laktogobulin. On snabdeva organizam amino-kiselinama BCAA, koje pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre pa obolelima od ciroze omogućava da žive duže i kvalitetnije.

Izgrađuje mišiće Surutka, posebno ona u prahu, pomaže u izgrađivanju mišićne mase, ali i oporavlja mišiće nakon fizičkog napora.

Stomak, Vežbe, Fitnes, Mišići
foto: Thinkstock

Reguliše povišenu masnoću u krvi Surutka se preporučuje ljudima koji imaju probleme s povišenom masnoćom u krvi. Nakon samo nekoliko sedmica redovne konzumacije videćete neverovatne efekte.

Podstiče sreću i smanjuje umor Surutka podstiče lučenje serotonina, hormona sreće, te tako smanjuje osećaj stresa i hroničnog umora.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:15

POTRAŽNJA ZA KOZJIM MLEKOM NIKAD VEĆA! Porodica iz Čačka sve što pomuze proda istog dana, sami nalaze kupce za 200 din po litru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track