IDEJA ZA PREDAH: Top 5 razloga za opuštanje u slovenačkim termama
Foto: Promo

IDEJA ZA PREDAH: Top 5 razloga za opuštanje u slovenačkim termama

Žena -

Slovenija je država termalnih i mineralnih izvora. Stoga nas ne čudi što je zemlja gusto prošarana termama koje nude za svakog ponešto. Ako još uvek ne znate da li tamo možete pronaći nešto za sebe, u nastavku smo prikupili pet činjenica o slovenačkim termama kako bismo vam pomogli da odlučite kuda ćete otići na sledeći predah.

  1. Opuštanje, u tesnoj vezi sa prirodom.

Prirodni lekoviti faktori zelene Slovenije sigurno će blagotvorno uticati na to kako se osećate. Slovenački spa centri su samo na korak od netaknute prirode - bilo da se radi o moru i solanama, šumi sa svežom planinskom klimom ili livadama prepunim začinskog bilja koje doprinose efikasnijem opuštanju i otvaranju disajnih puteva. Slovenci su poznati i po tome što vekovnu banjsku tradiciju kombinuju sa modernim pristupima kako bi gosti mogli da izvuku maksimum iz svog odmora.

  1. U Sloveniji ćete naći čak 13 verifikovanih prirodnih lečilišta.

Bez obzira na to da li vas put vodi u Panonsku niziju, na Jadransko more, u Alpe ili u blizinu Krasa i vinskih brda, dejstvo verifikovanih termi uključenih u Zajednicu slovenačkih prirodnih termi povezano je sa prirodnim faktorima koji dokazano efikasno ublažavaju pojedinačne indikacije.

Terme Šmarješke toplice poznate su po celokupnom programu za sprečavanje bolesti koje su posledica sedećeg načina života. Terme Zreče svoju banjsku delatnost usmeravaju na preventivne i rehabilitacione programe zasnovane na akratotermalnoj vodi, jedinstvenoj terapiji pohorskim tresetom i lekovitoj centralnoplaninskoj klimi. Lečilište Radenci ima 135-godišnju banjsku tradiciju i četiri prirodna faktora koji jačaju organizam: mineralnu vodu bogatu CO2, blagotvornu termalnu vodu, lekovito blato i pogodnu klimu.

Terme Čatež spadaju međ najuspešnije banjske centre u Sloveniji u oblasti prevencije i lečenja. Terme 3000 – Moravske toplice poznate su po svojoj 60-godišnjoj tradiciji lečenja crnom termomineralnom vodom, koja je jedinstvena po svojim delotvornim dejstvima u celom svetu. Terme Dobrna su poznate po bogatom programu za dobrobit i prevenciju hroničnih bolesti. Terme Portorož nude sveobuhvatne preventivne i rehabilitacione programe. Terme Dolenjske toplice kombinuju banjsku delatnost sa priznatim uslugama medicinske rehabilitacije sa akcentom na kinezioterapiji.

Talaso Strunjan je prirodno primorsko klimatsko lečilište koje kombinuje programe talasoterapije sa bogatim znanjem klasične medicine. Ponuda Termi Ptuj bazira se na ptujskoj termalnoj vodi, koja polazi sa dubine od 1065 m pa sve do izvora na površini. Medical Center Rogaška nudi programe lečenja koji se zasnivaju na jedinstvenoj prirodnoj mineralnoj vodi Donat Mg. Thermana Laško spaja više od 60 godina tradicije medicinske rehabilitacije. Terme Olimia Podčetrtek nude opuštajuće tretmane u wellness centrima, omogućavajući uživanje u bogatim saunama i nude medicinske usluge uz pomoć savremene i alternativne medicine.

  1. Razmazite se unikatnim lokalnim tretmanima.

Slovenačke banje imaju još jednu divnu osobinu: zato što su tako tesno povezane sa prirodom, nude jedinstvene tretmane koji potiču iz lokalne sredine. Da li ste za masažu sa ukusom? Birajte između slane, medene, čokoladne masaže ili masaže sa začinskim biljem! Ljubitelji ste sauna? Posetite medenu, čokoladnu, slanu, vinsku, začinsku, blatnu ili kristalnu saunu. U Termama Ptuj, Rimskim Termama i Šmarješkim toplicama možete probati i rimsku saunu, a u Termama Snovik i ledenu saunu. Bezbroj je izbora!

  1. Mnogo opcije za porodičnu zabavu na vodi.

Pored ugađanja sebi, opuštanja i blagostanja, u termama i lečilištima naći ćete i mnoge mogućnosti za zabavu. Ako razmišljate kako da najbolje zadovoljite sve članove porodice, poseta termalnim vodenim parkovima je svakako hit. Prskanje u bazenima, nalet adrenalina, zabavne animacije i, sa druge strane, mirna skrivena mesta za opuštanje prava su formula za porodični odmor. Otkrijte svet slovenačkih termalnih vodenih parkova, dom smelih tobogana i drugih vodenih atrakcija koje će ulepšati dan svim članovima porodice!

  1. Izaberite smeštaj po svom ukusu.

Slovenačke terme nude različite mogućnosti smeštaja, tako da svako može pronaći nešto za sebe. Pored hotela sa pet zvezdica, mnoge banje i lečilišta nude i butik smeštaj u prirodi. Ukoliko želite da spojite udobnost i autentičan kontakt sa prirodom, možete prenoćiti u nekom od tematskih glamping lokacija u blizini termi. Oni se obično uklapaju sa lokalnom tradicijom i nude vam sav komfor koji vam je potreban, a istovremeno vas približavaju prirodi. Oni koji više vole kampovanje mogu provesti svoj odmor u popularnim kampovima i kampovima za odmor u blizini termi.

1 / 5 Foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track