EVO PAR SAVETA KAKO DA VAM SE KOSA MANJE MASTI: Pored pažljivog odabira šampona, poslužite se i ovim PRIRODNIM sastojkom!
Foto: Profimedia

male tajne velikih majstora

EVO PAR SAVETA KAKO DA VAM SE KOSA MANJE MASTI: Pored pažljivog odabira šampona, poslužite se i ovim PRIRODNIM sastojkom!

Žena -

Mast na kosi je prirodna pojava, te ne treba paničiti čim se pojavi, ali isto tako u određenim preiodima života, kao na primer tokom puberteta, lojne žlezde ubrzano rade, pa je više masti, ponovo normalna pojava. Međutim, devojke vole da im kosa uvek bude čista, a rešenje svakako nije češće pranje, ali evo par korisnih saveta kako da vam se kosa manje masti, pomoću prirodnih preparata.

Zabranjeno je često pranje kose

devojka, Tuširanje, Pranje Kose
foto: Shutterstock

Kako se kosa više masti, može biti primamljivo povećati količinu pranja, ali kao što je već spomenuto, stručnjaci kažu da je to zapravo jedna od najgorih stvari koje možemo učiniti. Ako kosu perete svaki dan, vlasište ima osećaj kao da proizvodi dodatne količine sebuma. Ako je neko već upao u zamku prečestog pranja, treba da počne sa odvikavanjem. Treba polako smanjiti broj pranja šamponom i preći na proizvode bez sulfata jer će oni pomoći da se kosa pročisti.

Investirajte u šampon za masnu kosu

Ako neko pati od masne kose, to je verovatnije zbog masnog vlasišta nego zbog masne kose. Dok su šamponi bez sulfata nežni za svaki drugi dan, dobra je ideja koristiti šampon za dubinsko pranje jednom nedeljno. To će pomoći da se ukloni višak nakupljenog ulja.

Regenerator

Regenerator, Tečni Sapun
foto: Shutter

Ako brže ponestane regeneratora nego šampona, negde je očito došlo do greške. Balzame treba da koristite štedljivo i samo na krajevima kose.

Šampon

Stručnjaci tvrde kako postoji određena količina šampona koju treba koristiti kako se kosa ne bi previše mastila. Prilikom pranja kose vrlo je važno ne koristiti previše šampona jer može postati težak za kosu. Takođe naglašavaju da se ne sme koristiti ni prevruća voda za pranje kose jer će skinuti prirodna ulja i teme će ih odmah zameniti, ostavljajući kosu masnom.

Devojka, Kosa, Pranje Kose, šampon
foto: Shutterstock

Obavezno treba malo hladnija voda za poslednje ispiranje kako bi se dodao sjaj. Mlaz hladne vode nakon što se opere kosa takođe će pomoći vlasištu i regulisati protok krvi. Isto pravilo važi i za proizvode za stilizovanje kose - manje je više kako bi se sprečilo previše mašćenje.

Jabukovo sirće

jabukovo sirće
foto: Profimedia

Ova metoda uključuje samo dva sastojka: vodu i jabukovo sirće. Jednostavno treba razrediti jabukovo sirće u šoljici vode i proliti to kroz kosu. Ostaviti nekoliko minuta, pa isprati: naslage su uklonjene, a kosa je čista i 100% bez masnoće. A najbolji deo? Ovaj superpametni trik za kosu je jednostavan i jeftin.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:05

SAMA ZA SEBE KAŽE DA JE RASPAD SISTEMA! Anastasija se snimila u NEOČEKIVANOM izdanju, kosa vezana, a lice bez ŠMINKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track