VEĆINA OBOŽAVA DA RADI OVO, ALI TO IMA POSLEDICE! Lizanje poklopca od jogurta može OZBILJNO da vam poremeti zdravlje, evo i zašto
Foto: Shutterstock

IZBEGAVAJTE OVU LOŠU NAVIKU

VEĆINA OBOŽAVA DA RADI OVO, ALI TO IMA POSLEDICE! Lizanje poklopca od jogurta može OZBILJNO da vam poremeti zdravlje, evo i zašto

Žena -

Da li ste ikada lizali poklopac od jogurta? Ova uobičajena navika nije dobra za naše zdravlje. Saznati zašto!

Jogurt je veoma dobar proizvod. Ima probiotički efekat. Ne samo da podržava crevnu bakterijsku floru, već je savršen i za ljude tokom i posle terapije antibioticima.

Bogat je izvor vitamina A, B, C, a prirodni jogurt sadrži i kalcijum, fosfor, kalijum i natrijum, i veoma malo kalorija.

Jogurt
foto: Shutterstock

Lizanje poklopca jogurta. Evo zašto bi to trebalo da izbegavate

Mnogi od nas, nakon otvaranja jogurta, ližu poklopac, ali nismo ni svesni kakve negativne posledice, ova navika, može da ima po zdravlje. Naime, na poklopcu jogurta postoji visoka koncentracija aluminijuma.

Kao što je poznato, ovaj metal se široko koristi u industriji zbog svoje čvrstoće i otpornosti na koroziju. Istraživanja pokazuju da aluminijum može oštetiti nervni sistem i čak doprineti razvoju Alchajmerove bolesti .

srčani udar, devojka, bolovi, mučnina
foto: Shutterstock

Toksični efekti aluminijuma uglavnom utiču na nervni sistem, ali i na skelet i krv

Ostali simptomi trovanja aluminijumom uključuju:

  • mučnina
  • anemija
  • promene raspoloženja
  • oslabljene intelektualne funkcije
  • motorički poremećaji.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:15

NAJMOĆNIJI LEK ZA IMUNITET SRBIJA IMA U IZOBILJU: Stručnjaci sa Harvarda sugerisali da je OVA namirnica NAJBOLJA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track