PRE BIH MU PRESUDILA NEGO SE PRIDRŽAVALA OVIH PRAVILA! Ovako je izgledao priručnik za ponašanje žena: Poslednja stavka je JEZIVA!
Foto: Printscreen/Youtube

ovo su bila pravila

PRE BIH MU PRESUDILA NEGO SE PRIDRŽAVALA OVIH PRAVILA! Ovako je izgledao priručnik za ponašanje žena: Poslednja stavka je JEZIVA!

Žena -

Teško je zamisliti da je svakodnevni život nekada bio drastično drugačiji, te da su odnosi između muškarca i žene zaista bili ono što bismo danas u najmanju ruku nazvali problematičnim i diskriminacijom.

Ipak, nekada je bilo sasvim normalno da žene brinu o kući i deci i da svoje potrebe i želje stavljaju na poslednje mesto, te da se podređuju potrebama svog szpruga. Pravilnik za ponašanje žene iz 1955. godine, koji je izašao u tadašnjem časopisu pod nazivom "Kućna ekonomija", pokazuje nam kakav je bio život žene tada.

  1. Pripremite večeru na vreme. Planirajte je ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati sa posla.
  2. Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući, tako ćete biti osveženi kad stigne. Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte sveže.
  3. Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i podstaknite decu da se i ona utišaju.
  4. Budite srećni što ga vidite. Saslušajte ga. Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas.
  5. Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno uveče ili ako želi da ode negde na večeru bez vas. Ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja i integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav uvek će sprovoditi svoju volju, pošteno i pravedno.
  6. ZAPAMTITE, DOBRA ŽENA ZNA GDE JOJ JE MESTO.

"Ne vidim ništa sporno. Kome ovo ne odgovara, živi solo ili sa kerom i mačkom, šiba feministički fazon, ne rađa i stari kao uvela ruža", "Pre bih ga ubila, nego se pridržavala ovih pravila", bili su samo neki od komentara ispod posta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:08

Protest žena u Iranu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track