Najnovije vesti

NEMA SLAVLJA U SRBIJI BEZ DOMAĆIH SARMICA: Baka Jovanka otkriva tajni sastojak široko obožavanog JELA! (RECEPT)
Foto: Profimedia

recept

NEMA SLAVLJA U SRBIJI BEZ DOMAĆIH SARMICA: Baka Jovanka otkriva tajni sastojak široko obožavanog JELA! (RECEPT)

Žena

Najslađe su sarmice po receptu naših baka, a uz pomoć ovog recepta, baka Jovanke bićet edomaćica i po

Sastojci

  • Kiseli kupus - dve glavice
  • Mešano melevno meso - 700gr
  • Pirinač - 150gr
  • Aleva paprika - 1 kašika
  • Mast - 2 do 3 kašike
  • Biber - 1/2 kašičice
  • Crni luk - 3 glavice
  • Beli luk - 1 glavica
  • So - po ukusu
  • Suvi biljni začin - 1 kašika
  • Rebra suva domaća - 500gr
  • Slanine suve domaće - 200gr

Pripremiti

1. Kiseli kupus odvojiti list od glavice iseći žilu po dužini ako je ima na listu. Na masti u srednjoj šerpi iseckati crni beli i luk pa dinstati oko 10 minuta, dodati mešano meso i dinstati jos 10 minuta dodajemo postepeno seckanu slaninucu i sve zacine sem pirinča.

2. Dinstamo nekih 5 minuta dobro da se ukus sjedini pa dodamo pirinač opran i očišćen promesamo i ostavimo da se malo prohladi. Svaki list kupusa punimo sa po jednom kašikom nadeva zamotamo u sarmu i ređamo u pleh koji smo predhodno namazali masću i oblozili listom dva kupusa.

3. Tako sve dok ne utrošimo svu smesu. Preko i između dodamo suva rebra prekrijemo listom kupusa sipamo vodu u šerpu u kojoj se dinstalo meso pa to prelijemo u pekač preko sarme. Poklopimo pekač njegovim poklopcem stavimo u rernu na 200c nekih 2h da se lepo krčka sarmica. Sluziti toplo.

(Kurir.rs / NajŽena)

Bonus video:

SNAJKE DOŠAPTAVALE KULINARSKE TAJNE MARIJI! Trka sa vremenom, SAVRŠEN RECEPT ZA PILETINU! Obrt usledio kada je SIN izašao na scenu
00:20

SNAJKE DOŠAPTAVALE KULINARSKE TAJNE MARIJI! Trka sa vremenom, SAVRŠEN RECEPT ZA PILETINU! Obrt usledio kada je SIN izašao na scenu

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja