NEMA SLAVLJA U SRBIJI BEZ DOMAĆIH SARMICA: Baka Jovanka otkriva tajni sastojak široko obožavanog JELA! (RECEPT)
Foto: Profimedia

recept

NEMA SLAVLJA U SRBIJI BEZ DOMAĆIH SARMICA: Baka Jovanka otkriva tajni sastojak široko obožavanog JELA! (RECEPT)

Žena -

Najslađe su sarmice po receptu naših baka, a uz pomoć ovog recepta, baka Jovanke bićet edomaćica i po

Sastojci

  • Kiseli kupus - dve glavice
  • Mešano melevno meso - 700gr
  • Pirinač - 150gr
  • Aleva paprika - 1 kašika
  • Mast - 2 do 3 kašike
  • Biber - 1/2 kašičice
  • Crni luk - 3 glavice
  • Beli luk - 1 glavica
  • So - po ukusu
  • Suvi biljni začin - 1 kašika
  • Rebra suva domaća - 500gr
  • Slanine suve domaće - 200gr

Pripremiti

1. Kiseli kupus odvojiti list od glavice iseći žilu po dužini ako je ima na listu. Na masti u srednjoj šerpi iseckati crni beli i luk pa dinstati oko 10 minuta, dodati mešano meso i dinstati jos 10 minuta dodajemo postepeno seckanu slaninucu i sve zacine sem pirinča.

2. Dinstamo nekih 5 minuta dobro da se ukus sjedini pa dodamo pirinač opran i očišćen promesamo i ostavimo da se malo prohladi. Svaki list kupusa punimo sa po jednom kašikom nadeva zamotamo u sarmu i ređamo u pleh koji smo predhodno namazali masću i oblozili listom dva kupusa.

3. Tako sve dok ne utrošimo svu smesu. Preko i između dodamo suva rebra prekrijemo listom kupusa sipamo vodu u šerpu u kojoj se dinstalo meso pa to prelijemo u pekač preko sarme. Poklopimo pekač njegovim poklopcem stavimo u rernu na 200c nekih 2h da se lepo krčka sarmica. Sluziti toplo.

(Kurir.rs / NajŽena)

Bonus video:

00:20

SNAJKE DOŠAPTAVALE KULINARSKE TAJNE MARIJI! Trka sa vremenom, SAVRŠEN RECEPT ZA PILETINU! Obrt usledio kada je SIN izašao na scenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track