Najslađe su sarmice po receptu naših baka, a uz pomoć ovog recepta, baka Jovanke bićet edomaćica i po
Sastojci
- Kiseli kupus - dve glavice
- Mešano melevno meso - 700gr
- Pirinač - 150gr
- Aleva paprika - 1 kašika
- Mast - 2 do 3 kašike
- Biber - 1/2 kašičice
- Crni luk - 3 glavice
- Beli luk - 1 glavica
- So - po ukusu
- Suvi biljni začin - 1 kašika
- Rebra suva domaća - 500gr
- Slanine suve domaće - 200gr
Pripremiti
1. Kiseli kupus odvojiti list od glavice iseći žilu po dužini ako je ima na listu. Na masti u srednjoj šerpi iseckati crni beli i luk pa dinstati oko 10 minuta, dodati mešano meso i dinstati jos 10 minuta dodajemo postepeno seckanu slaninucu i sve zacine sem pirinča.
2. Dinstamo nekih 5 minuta dobro da se ukus sjedini pa dodamo pirinač opran i očišćen promesamo i ostavimo da se malo prohladi. Svaki list kupusa punimo sa po jednom kašikom nadeva zamotamo u sarmu i ređamo u pleh koji smo predhodno namazali masću i oblozili listom dva kupusa.
3. Tako sve dok ne utrošimo svu smesu. Preko i između dodamo suva rebra prekrijemo listom kupusa sipamo vodu u šerpu u kojoj se dinstalo meso pa to prelijemo u pekač preko sarme. Poklopimo pekač njegovim poklopcem stavimo u rernu na 200c nekih 2h da se lepo krčka sarmica. Sluziti toplo.
(Kurir.rs / NajŽena)
Bonus video: