DEVOJČICE ŠETAJU JEZIVIJE FRIZURE OD KOSE KRUELE DEVIL! Novi trend zavaladao svetom: Da li je moguće da roditelji ovo DOPUŠTAJU?
Foto: Printscreen/Facebook

anketa

DEVOJČICE ŠETAJU JEZIVIJE FRIZURE OD KOSE KRUELE DEVIL! Novi trend zavaladao svetom: Da li je moguće da roditelji ovo DOPUŠTAJU?

Žena -

Tradicionalne frizure za tinejdžerke nekada su bili konjski rep, repići sa strane ili kikice i riblje kosti, pa čak je i puštena ravna ili kovrdžava kosa dolazila u obzir, a onda se pojavio underkat i napravio haos na sceni frizura za mlade.

Brojne tinejdžerke su prethodnih godina nosile frizure sa underkatom, potpuno obrizana kosa ispod sloja duge kose, koji bi se video samo ako bi gornji sloj vezale u rep.

Ovaj trend, koji nikada nije postigao ozbiljnu popularnost među odraslima, a čak je i postao sinonim za kontrakulturne tinejdž grupe, danas je dobio svoju ekspanziju i proširio se svuda po svetu.

Naime, devojke više ne briju samo donji sloj kose, sada ostavljaju dugu kosu samo sa strane da bi mogle da naprave repiće ili obriju sve osim šiški koje im sakrivaju visoko čelo.

Frizure koje su ranije nosile samo skinhed devojke ili pankerke, danas su popularnije među mladim devojkama i izazivaju veliku zabrinutost kod njihovih roditelja.

Sve bi to bilo u redu, da ove frizure ne izgledaju potpuno irealno i čak jezivo, te predstavljaju samo još jedan od neoliberalnih trendova koji se širi svetom i gazi preko tradicionalnih vrednosti na polju mode i bez problema bi mogao da se uporedi sa trendom koji je Rijana pokrenula vezanim za slavljenje trudnoće golotinjom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:40

DANILOVA KOSA: Strogo čuvana priroda u blizini Krupnja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track