ŽENE BEZ DECE SU DISKRIMINISANE? Nikad STRAŠNIJA rasprava na Tviteru: Napala koleginice koje su MAJKE i napravila HAOS! (ANKETA)
Foto: Profimedia /Ilustracija

Da li je moguće?

ŽENE BEZ DECE SU DISKRIMINISANE? Nikad STRAŠNIJA rasprava na Tviteru: Napala koleginice koje su MAJKE i napravila HAOS! (ANKETA)

Žena -

Priča o diskriminaciji se sve češće nalazi na dnevnom redu u životima mnogih ljudi, a baš je ova tema izazvala pravu buru na društvenim mrežama, kada je jedna dama na "Tviteru" objavila da su žene bez dece diskriminisane.

- U firmama su žene bez dece diskriminisane u odnosu na žene sa decom, i to je tako - glasi tvit koji je pokrenuo nesvakidašnju raspravu na ovoj platformi, a nakon kog su usledili brojni komentari koji potvrđuju ovo mišljenje.

Mame
foto: Printscreen

„Užas, užas. Žene biraju smene po deci, ja moram da se prilagođavam dečijim smenama, paketići se dele deci, ženama bez dece se deli šipak, bolovanja se otvaraju zbog dece, ja zbog roditelja nemam pravo, itd…“

„Plus što su me za nemanje dece uvek diskriminasale/ponižavale/prozivale upravo žene“,

„Nemam taj utisak, a (još uvek) nemam decu“,

„Tačno. Ljudi sa decom mogu i ranije da izađu i kasnije da dođu. I da se ukombinuju za odmor kada njima odgovara, a a ostalima šta ostane“,

„Pretačno. Ukratko, uvek sam kad zatreba ja morala da dolazim ranije ili odlazim kasnije, radim i njihov posao, jer – vrtić, škola, trudnoća, bolesno dete i slično“,

„Žene bez dece rade i za žene sa decom, i to je tako“,

Mame
foto: Printscreen

Bilo je ipak i onih koji su stali u odbranu žena koje imaju decu, skretajući pažnju na činjenicu da nije lako biti majka i da i one moraju da imaju malo razumevanja za druge.

„Ma jedite go**a. Budi ti sama sa detetom koje je bolesno, pa ti daju 65 odsto plate, pa nema ko da ga čuva“,

„Žene sa decom imaju veće šanse da će trčati kući ranije ili uzimati dane da bi bile sa bolesnom decom, i verujte mi, to uopšte nije zabavno, svi mi više volimo da radimo mirne i da su nam deca ok. Što se tiče odmora, takođe se riktamo po vrtićima jer svi imaju neradan mesec…“,

„Empatija vam je nula, razumevanje nemate“,

- WHAT??? Dobiju manju platu, lošije pozicije i poslove i preskaču se za unapređenja jer su bile na porodiljskom ili imaju malu decu, pa nisu 24h dostupne. Ako negde stvarno mogu prve da biraju odmor to je smešno u poređenju sa tim šta im je sve uskraćeno i kakav tretman imaju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11

NA PELENE TROŠIMO TREĆINU MINIMALCA! Traže od mama da budu superheroji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja