KONAČNO NAUČNO POTVRĐENO: Evo zašto žene glasno UZDIŠU tokom vođenja ljubavi
Foto: Shutterstock

ANALIZA STRUČNJAKA

KONAČNO NAUČNO POTVRĐENO: Evo zašto žene glasno UZDIŠU tokom vođenja ljubavi

Žena -

Od hita "Kad je Hari sreo Sali" do serijala "Seks i grad" i bilo kojeg porno filma, žene, u zanosu strasti, ne samo da glasno otkrivaju svoje zadovoljstvo, već ono poprima i pomalo paćenički ton - oplakivanja radosti.

Ali, da li je to samo kinematografski prikaz ili stvarno postoji nešto bitno u bučnom seksu?

Upravo to su analizirali stručnjaci, a 2011. je ekipa naučnika izdala istraživanje na tu temu, tehnički poznatu pod nazivom "kopulatorna vokalizacija".

U istraživanju su ispitali 71 ženu od 18 do 48 godina detaljima o njihovim zvukovima tokom seksa. Otkrili su kako većina njih proizvodi zvukove u krevetu, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam.

seks
foto: Shutterstock

Umesto toga, 66 njih je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca - zaključili su istraživači. Osim toga, dodaju kako žene ubacuju "vikanje" kako bi smanjile "dosadu" u krevetu.

Stenju li žene samo zbog i za muškarce? - Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali bombardovani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom - kaže naučnica Kristen Mark sa fakulteta Indiana.

Seks
foto: Profimedia

Stoga, stenjanje je poprilično mudra strategija glumljenja orgazma, ali zapravo nema ništa mudro u tome - Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije tako - kaže autorka i tzv. seksualna nastavnica Peti Brizben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad želi da se što pre završi.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Bonus video:

03:55

SEKSOLOG ZAPLAKAO U EMISIJI UŽIVO: Zbog čipsa sa ukusom VAGINE?! Kroz te stvari deca trebaju polako da prođu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track