Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za ručak i večeru.

shutterstock-1142252288.jpg
Shutterstock 

Krem čorbu od šargarepe lako je napraviti, vrlo je hranjiva, sa prijatno začinjenim notama, u skladu sa slatkoćom šargarepe.

vitamin-a-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

500 g šargarepe

1 veća glavica crnog luka

1 krompir

1 praziluk

1 l bujona od povrća

maslinovo ulje so, biber, svež peršun

sargarepa-foto-zorana-jevtic.jpg
Zorana Jevtić 

Priprema:

Svo povrće očistite i iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite naseckani luk.

Nakon nekoliko minuta dodajte praziluk, krompir i šargarepu i pomešajte s ostalim sastojcima.

Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, a potom dodajte bujon i ostavite da se kuva oko pola sata.

Nakon toga usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, pa začinite.

Prijatno!

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:51
BULE GONCIĆ OTKRIO TAJNU MRŠAVLJENJA: Zavodim isljučivo na lepotu! SAZNAJTE NJEGOV RECEPT ZA TOP FORMU U EMISIJI PUSTI BRIGU! Izvor: Kurir televizija