TURSKA PILEĆA ČORBA: Okrepljujuća i puna vitamina, idealna za hladno vreme, a mnogo lako i BRZO se sprema! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

NJAM NJAM

TURSKA PILEĆA ČORBA: Okrepljujuća i puna vitamina, idealna za hladno vreme, a mnogo lako i BRZO se sprema! (RECEPT)

Žena -

Turska pileća čorba je prepuna raznovrskog povrća, belog mesa, rezanaca i odlična je ako želite da ojačate organizam.

Ako želite da ojačate imunitet u sezoni virusa i gripa, najbolje je da jedete pileću supu. Pored nje postoje i čorbe i potaži koji su takođe puni vitamina i minerala i koji će ojačati vaš organizam.

Isprobajte i recept za pileću čorbu kakvu Turci prave, koja je puna raznovrsnog povrća, zdravog belog mesa, ali i rezanaca. Ako želite umesto kupovnih možete da koristite i domaće rezance. Lako i brzo se sprema, a može da se jede i kao obrok.

ćureće meso, pileće meso, meso
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • sušeni ruzmarin
  • 3 kašike brašna
  • 1 crni luk
  • maslinovo ulje
  • 30 g putera
  • 1 štap celera
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 ljuta paprika
  • 2 čena belog luka
  • 1,7 l pilećeg bujona
  • 100 g rezanaca
  • sušeni i svež peršun
  • lovorov list
Limun, žena, Prehlada, Kijanje, Sline, Čorba
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Belo meso isecite na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite sušenim ruzmarinom i brašnom (1 kašika). Dobro promešajte i ostavite 20 minuta.
  • Crni luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju i puteru. Zatim dodajte sitno seckani celer i rendanu šargarepu.
  • Kada povrće malo omekša dodajte sitno seckanu ljutu i običnu papriku, kao i beli luk.
  • Ostavite da se krčka na laganoj vatri nekih 10 minuta.
  • Dodajte brašno (2 kašike) i dobro promešajte, pa sipajte pileći bujon (200 ml) i dobro promešajte da nema grudvica. Dodajte preostali bujon i kuvajte 10 minuta, poklopljeno.
  • Za to vreme propržite meso, pa ga dodajte u supu, kao i rezanca. Stavite lovorov list i suvi peršun, promešajte i kuvajte poklopljeno još 15 minuta.
  • U gotovu supu dodajte seckani svež peršun.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:36

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track