DOMAĆI ĐEVREK KAO IZ PEKARE: Obradujte ukućane mirisnim pecivom koje će svi obožavati (RECEPT)
Domaći đevrek napravićete očas posla, a biće kao iz najbolje pekare.
Poslužite ga uz domaći džem i čaj ili čašu jogurta. ako više volite konkretnije stvari možete napraviti i sendvič sa namazom poput krem sira ili pavlake, uz dodatak bilo kog suhomesnatog proizvoda.
Kad poželite da iznenadite ukućane toplim pecivom za doručak, neka vaš izbor bude đevrek.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 75 g putera
- 70 g šećera
- 250 ml mleka
- 5 g soli
- 10 g suvog kvasca
- 550 g brašna
Priprema:
- U blenderu razbijte 3 cela jajeta, dodajte šećer, kvasac, so, rastopljeni puter i mleko. Sve dobro sjedinite.
- Prespite u činiju s brašnom i umesite glatko testo. Ostavite da odstoji jedan sat.
- Testo podelite na 12 loptica. Ostavite još 15 minuta da se "odmore".
- Oblikujte đevrek, poređajte sve u pleh. Pokrijte krpom i ostavite da odstoje još 20 minuta.
- Premažite jednim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
(Kurir.rs)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina