POČELA DA SE PORAĐA U TOALETU, A POJMA NIJE IMALA DA JE TRUDNA! Beba nije imala nikave šanse da PREŽIVI, a onda se desilo ČUDO
Foto: Profimedia

jezivo

POČELA DA SE PORAĐA U TOALETU, A POJMA NIJE IMALA DA JE TRUDNA! Beba nije imala nikave šanse da PREŽIVI, a onda se desilo ČUDO

Žena -

Šarlot Viler iz Velike Britanije je kao i svakog jutra otišla na trčanje, ali su je zatekli iznenadni bolovi u stomaku. Očekivala je menstruaciju, ali njen partner Dominik je bio toliko zabrinut da je pozvao lokalnog lekara, koji je došao da je pregleda.

Online kupovina, Hangar.rs, Universal Food, Folinomel, Jajnici, Miomi, Ciste, Policistični jajnici, Bol, Žena, Zdravlje, Sterilitet, Začeće
foto: Rafal Strzechowski / Free / Profimedia.

On je konstatovao da su bolovi posledica sindroma iritabilnog creva (IBS), prepisao je Šarlot (31) tablete za dobro varenje i krenuo. Ali manje od sat vremena kasnije, dok je Dominik trčao, Šarlot je doživela šok kada je otišla u toalet – i osetila iznenadni nalet vode.

– Onda je iskočila pupčana vrpca, a za njom dve male noge! Jednostavno nisam mogla da verujem… Ozbiljno sam mislila da haluciniram – prisetila se Šarlot, inače advokatica iz Londona.

Dominik, koji se vratio kući da bude sa njom, pozvao je Hitnu pomoć, očekujući da će porođaj trajati nekoliko sati. Ali nakon samo tri guranja, njihova beba iznenađenja – koju su nazvali Evelin – “iskočila je”. Pošto je dugo vremena bila lišena kiseonika, Evelin je bila mršava i imala je plavkastu kožu.

Indija, ubica, devojka
foto: Printscreen/Instagram

– Počeli smo da je reanimiramo kompresijama grudnog koša, plašeći se najgoreg. Nastavili smo da pokušavamo, ali ništa nije išlo. Onda je stigla ekipa Hitne pomoći baš kada smo hteli da odustanemo. Posle punih šest minuta, oživela je – objašnjava Šarlot.

Evelin, rođena na Dan očeva 2020., hitno je prebačena na odeljenje intenzivne nege njihove lokalne bolnice. Lekari su se plašili da će imati ozbiljno oštećenje mozga zbog dugog nedostatka kiseonika, ali je magnetna rezonanca pokazala čudesne rezultate.

– Lekari su rekli da je reanimacija koju smo uradili pre nego što je stigla hitna pomoć donela veliku razliku, njen mozak je bio potpuno zdrav – rekla je Šarlot.

doktor, lekar
foto: Profimedia / Andriy Popov

Skoro mesec dana kasnije, u julu, Evelin je konačno mogla da ode kući sa svojim oduševljenim roditeljima, prenosi Najžena.rs.

Šarlot je inače oduvek sanjala da postane mama, ali posle godina neuspešnih pokušaja da zatrudni, plašila se da se to verovatno nikada neće dogoditi. Imala je i ogromne probleme sa težinom, a nakon što je drastično smršala upoznala je Dominika.

– Godinama smo pokušavali da dobijemo bebu naizgled bez uspeha, a onda je bukvalno iz vedra neba ova prelepa devojčica tamne kovrdžave kose stigla niotkuda – kaže ona.

beba
foto: Shutterstock

Dok je Evelin bila u bolnici, Šarlot i Dominik su bili samo 300 metara udaljeni od odeljenja zahvaljujući besplatnom smeštaju i podršci dobrotvorne organizacije “Ronald MekDonald Hause”. Šarlot kaže da je podrška bila neprocenjiva i da je od tada prikupila više od 8.000 funti za dobrotvorne svrhe.

– Umalo da smo je odmah izgubili, ali onda se ona oporavila i ponovo je bila živa. Bilo je kao da smo tugovali što nismo imali porodicu, a onda smo tugovali što smo izgubili ćerku, sve za tako kratko vreme – kazala je ona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:52

OTAC MI JE REKAO: DEČKO TI JE GODINU DANA STARIJI OD MENE! Majka je trebalo da mu bude kuma na venčanju, HTELI SU DA ME SE ODREKNU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track