POSNE PUNJENE PAPRIKE IDEALNE ZA OVAJ PERIOD: Bogato i ukusno jelo bez kapi ulja koje ćete obožavati zajedno sa porodicom! RECEPT
Foto: Profimedia

ukusno

POSNE PUNJENE PAPRIKE IDEALNE ZA OVAJ PERIOD: Bogato i ukusno jelo bez kapi ulja koje ćete obožavati zajedno sa porodicom! RECEPT

Žena -

Četrdesetodnevni Božični post koji po značenju i trajanju dolazi posle Vaskršnjeg ili Velikog časnog posta, je uvod u najveći hrišćanski praznik Hristovog Vaskresenja.

Post je počeo 28.11. i traje do 06.01., a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke.

Post na ulju i nije preterano komplikovan, ali post na vodi zahteva ideje, pa vam mi predlažimo da napravite fantastične posne paprike punjene žitom.

žena, žito, dijeta, post, recepti
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 paprika
  • 250 g bukovača
  • 500 g pšenice
  • 3 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 300 g praziluka
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • bosiljak
Paprike
foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Skuvajte žito, pa sameljite.
  2. U tiganju propržite sitni seckani beli luk i slatku papriku, pa pomešajte sa žitom.
  3. Dodajte seckani praziluk i bukovaču, pa posolite i pobiberite i pospite bosiljkom.
  4. Paprike oljuštite, pa ih napunite dobijenom smesom i ređajte u pleh.
  5. Paradajz ispasirajte i pomešajte sa malo vode i sipajte preko paprika.
  6. Pokrijte alu folijom i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:49

TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track