OVO MORATE DA UČINITE PRE I POSLE ODNOSA! Seksolog objasnio: Žene treba ćešće to da rade, a dovoljno je svega PAR SEKUNDI!
Foto: Shutterstock

ne propuštajte to!

OVO MORATE DA UČINITE PRE I POSLE ODNOSA! Seksolog objasnio: Žene treba ćešće to da rade, a dovoljno je svega PAR SEKUNDI!

Žena -

Godinama u nazad redovno se govori o važnosti odlaska u toalet po završetku intimnog odnosa, kako bi se sprečile eventualne urinarne infekcije, međutim, malo se govori o mokrenju pre urinarne ifekcije.

Dvoje od petoro ljudi (42%) je u nekom momentu intimnog čina zakačilo infekciju. Kako bi se stalo na put tome, potrebno je da redovno vodite računa o ličnoj higijeni, ali i da koristite zaštitu.

seks
foto: Shutterstock

- Žene mogu dosta da smanje mogućnosti da zakače ili prenesu urinarnu infekciju ako mokre i pre i posle seksa - objasnio je seksolog Šantel Oten i dodao da se na taj način izbacuju neželjene bakterije iz mokraćne cevi - uretre. Dok je kod muškaraca to za nijansu drugačije, te oni mogu da sačekaju do 15 minuta nakon intimnog čina kako bi mokrili.

Ako se pitate zašto je to tako, odgovor se krije u tome što muškarci imaju dužu uretru od žena, što znači da postoji veća udaljenost do bešike. Takođe, vođenje ljubavi sa punom bešikom nije nimalo prijatno, zato je na vreme ispraznite.

Toalet, putnička dijareja
foto: Shutterstock

Simptomi urinarne infekcije mogu da budu razni, od peckanja uretre, bolova u bešici, pa sve do povišene temperature, a i miris urina, kao i neredovno mokrenje mogu da vam ukažu na određene zdravstvene probleme.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track