LIONEL MESI JEDE OVIH 5 NAMIRNICA I ZATO JE NEZAUSTAVLJIV: Njegov nutricionista otkrio ključnu promenu koju je uveo fudbaleru
Foto: Profimedia

izbacio ponešto

LIONEL MESI JEDE OVIH 5 NAMIRNICA I ZATO JE NEZAUSTAVLJIV: Njegov nutricionista otkrio ključnu promenu koju je uveo fudbaleru

Žena -

Lionel Mesi obožavao je prerađenu hranu, sve dok mu doktor nije saopštio da će imati zdravstvene probleme ukoliko nastavi sa konzumacijom iste.

Lionel Mesi
foto: EPA/JOSE SENA GOULAO

Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu 2014. godine značilo je drastičnu promenu za Lionela Mesija.

Tada je dobio predlog od menadžera Pepe Gvardiole da razmisli o svojoj ishrani i od tog trenutka Mesi je promenio način na koji posmatra hranu. Verovali ili ne, kapiten fudbalske reprezentacije Argentine bio je veliki ljubitelj ultraprerađene hrane.

Namirnice koje je konzumirao sadržale su visok nivo masti i šećera, a onda mu je doktor Adrijan Kormilot otkrio da može da mu nanese ozbiljne zdravstvene probleme. Tada je Mesi odlučio da konzumira hranu sa većom nutritivnom vrednošću. Njegova ishrana sadrži pet ključnih namirnica: vodu, maslinovo ulje, žitarice, sveže voće i povrće.

Povrće
foto: Shutterstock

"Moram da napomenem da su uz tako jako dobri i orašasti plodovi i semenke", rekao je italijanski nutricionista Đulijano Poser koji je napravio ključnu promenu u Mesijevom jelovniku. Stručnjak je istakao da je šećer najgora stvar za mišiće, zbog čega je slavnom fudbaleru savetovao da ga izbegava, ali i da se drži dalje od rafinisanog brašna.

voće, Povrće
foto: Shutterstock

"Količina mesa koju inače jedu Argentinci i Urugvajci je prevelika. Meso je teško probavljivo, pa sam savetovao Messiju da smanji njegov unos", dodao je nutricionista. Inače, omiljeno Mesijevo jelo je pečena piletina sa povrćem. Takođe, fudbaler uživa u specijalitetu svoje zemlje, odnosno goveđem fileu koji je pržen u prezli, ali i pici koju retko kad pojede.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:19

FUDBALER MOŽE DA POGREŠI, ALI AROGANTNOST SUDIJE NE DOZVOLJAVA DA MU UKAŽEŠ NA GREŠKU Jestrović: Treba NAPREDOVATI dalje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track