BELA BREZA KRALJICA DETOKSA: Nežna i snažna - pravi izbor za čišćenje organizma!
Foto: Profimedia / Marina Bagrova / Alamy / Alamy / 

BELA BREZA KRALJICA DETOKSA: Nežna i snažna - pravi izbor za čišćenje organizma!

Žena -

Bela breza (lat. Betula pendula) je drvo koje se u narodu jako ceni zbog svoje lepote i gracioznosti, kao i lekovitih svojstava. Starim Slovenima i Keltima breza je bila veoma važno drvo. Pripisivali su joj magična svojstva i verovali da isteruje zle duhove, zbog čega su se od njenog drveta pravile i kolevke za novorođenčad.

Lekovita svojstva se kriju u kori, pupoljcima, listovima koji se suše na suncu pa čak i prirodnim sokovima ovog drveta. Breza sadrži mnoge kiseline, flovonoide, a tu su još betulinol, tanini, saponi.

Šta sve možemo lečiti pomoću breze?

1. Bolesti urinarnog trakta i bubrega. Betulinska kiselina koja se nalazi u brezi ima antibakterijska i diuretska svojstva što je čini idealnim lekom za bolesti bubrega i urinarnog trakta. Breza se smatra jednim od najboljih prirodnih diuretika jer ima sposobnost da stimuliše odstranjivanje tečnosti iz organizma bez da iritira bubrege i ima veoma blag nadražajni efekat na organe.

Bubrežni kamenac. Sok od breze se smatra jednim od najdelotvornijih prirodnih lekova za kamenje u bubrezima. Biljni sok breze se uglavnom dobija tako što se useče drvo u kasnu zimu ili početkom marta. Dobijeni sok je neophodno piti nekoliko puta tokom dana, po jednu čašu. Sok od breze možete zameniti i čajem od kore breze. Izmešajte kašičicu sušene kore sa čašom vode, ostavite da kuva pet minuta. Pijte tri čaše dnevno.

Pesak u bubrezima. Ako imate tendenciju ka stvaranju peska u bubrezima i predispozicije za formiranje kamenca trebalo bi da pijete čaj od listova breze i to tri šolje dnevno.

2. Proliv i kolitis. Ako imate proliv ili inače previše tečnu ili previše tvrdu stolicu uzrokovanu nekim drugim bolestima trebalo bi da pijete čaj od brezine kore tri puta u toku dana.

3. Bolesti jetre. Čaj od listova breze može pospešiti produkciju žuči kao i bolje varenje hrane te ublažiti mnoge nuspojave lošijeg rada jetre kao što su nadutost, gasovi, loša probava. U tom slučaju posle svakog obroka popijte čaj od suvih listova breze.

4. Zadržavanja tečnosti u organizmu. Za ovaj problem napravite čaj od dve kašičice sušenih listova breze sa par kapi limuna i pijte dva puta dnevno po jednu šolju. Na isti način možete ublažiti probleme sa bubrezima i srčanim obolenjima jer na taj način pospešujete akumulaciju tečnost u telu.

5. Gojaznost. Breza se dugo godina koristi kao pomoć pri mršavljenju. 50 g brezine kore kuvajte pet minuta u 1 litri vode i pijte šest kašika ovog napitka dnevno. Na isti način upotrebljavajte ako želite da se rešite celulita.

6. Artritis i osteoartritis. Ako imate problema sa ovim bolestima zbog kojih su vam zglobovi otečeni, dva – tri puta dnevno pijte po šolju čaja od suvih listova breze.

7. Povišen krvni pritisak. Upravo zbog diuretskih svojstava čaj od breze je veoma delotvoran u snižavanju povišenog krvnog prtiska. Napravite čaj tako da šoljom vode zalijte pola kašičice suvih listova breze. Pijte 2-3 puta dnevno.

8. Holesterol. Zato što je bogato taninima ovo drvo je veoma delotvorno i u snižavanju povišenog lošeg holesterola u krvi. Tanini deluju tako da razlažu i apsorbuju holesterol iz krvi. Tretman je jednak kao i za povišen krvni pritisak.

9. Podmlađuje i jača organizam. Čaj od pupoljaka i listova preporučuje se ubrzavanje zarastanja rana i podmlađuje tkivo. Istovremeno, čajevi od listova i pupoljaka uspešno podmlađuju tkivo i ubrzavaju zarastanje čak i dubokih rana bez ožiljka. Od pupoljaka i listova breze priprema se čaj, ali bez kuvanja!

Jednostavno se prstohvat pupoljaka i listova prelije šoljom vrele vode a zatim proceđeno pije. Ovako dobijen čaj pokazao se kao jedan od najboljih prirodnih diuretika.

Spoljašnja upotreba breze. Čaj od brezine kore može se koristiti za dezinfekciju i zacelenje jer ima antiseptičko i antiperspirantsko svojstvo. Stavite 1 kašiku sušene brezine kore u šolju vode i ostavite da stoji 20 minuta. Ovom vodom ispirajte ranu i koristite kao oblog. Čajem od breze možete isprati usnu duplju ako vas bole krajnici ili vam je upaljeno grlo, a na taj način možete lečiti i čireve u ustima ili afte.

Hangar
foto: Michaela Jílková / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Breza je gorka i, poput sličnih biljaka, deluje kao stimulans probavnog sistema. Veoma bogata mineralima, aminokiselinama i vrednim elementima u tragovima, doprinosi neutralisanju negativnih efekata neaktivnog načina života, hroničnog stresa ili neuravnotežene ishrane i na taj način utiče na povećanje vitalne energije.

List breze je, pored herbe rastavića, kore krušine, ploda morača i đumbira, aktivni sastojak Green Fit biljnih kapi koje čiste organizam, izbacuju višak nagomilane vode i toksina iz organizma. U kombinaciji, sa navedenim sastojcima, breza pospešuje izlučivanje urina, čisti, jača i podmlađuje organizam, odstranjuje kiselinu iz organizma, pospešuje mršavljenje i uklanjanje celulita, ublažava menstrualne tegobe, poboljšava koncentraciju, reguliše krvni pritisak, ublažava upalu mišića, olakšava varenje hrane.

Green Fit biljne kapi su namenjene svima koji vode računa o ishrani i žele da odrade kuru čišćenja organizma ili su na postu. Zato se preporučuje na početku procesa zdravog mršavljenja.

Green Fit biljne kapi predstavljaju kombinaciju tinktura i ekstrakata čiji aktivni sastojci pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Kapi povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

Hangar
foto: Promo

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmeriti 75 kapi i rastvoriti u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja. Green Fit biljne kapi piti 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Preporučuje se konzumiranje tri bočice u kontinuitetu.

Cena Green Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj

telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

Cena paketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti

klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

* Dostava je moguća samo na teritoriji Republike Srbije.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track