RIŽOTO PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Lagan i kremast, a najbolje od svega BRZO SE SPREMA
Foto: Shutterstock

RECEPT

RIŽOTO PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Lagan i kremast, a najbolje od svega BRZO SE SPREMA

Žena -

Najlakši recept za ukusan rižoto.

Ovaj jednostavni rižoto prema receptu poznatog kuvara Džejmija Olivera ne zahteva veštinu u kuhinju, a gotov je za manje od pola sata. Iskoristite grašak ukoliko ga imate u zamrzivaču, a ako niste ljubitelj ovog povrća uvek ga možete zameniti s onim što imate u tom trenutku od povrća.

celer
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 l bujona ili rastvorena kocka za supu u vodi
  • 1 crni luk
  • 1 stabljika celera
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • 300 g pirinča
  • 300 g smrznutog graška
  • 60 g parmezana + za posipanje
  • so, biber
parmezan, parmezan sir
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Bujon stavite da se zagreje do ključanja.
  2. Luk i celer propržite na maslacu i maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte pirinač i sipajte bujon pa krčkajte dok pirinač ne omekša.
  3. Pred kraj dodajte grašak. Pazite da ne ispari sav bujon, jer rižoto mora biti malo tečan.
  4. Umešajte na kraju parmezan.
  5. Kada servirate na tanjir ponovo pospite parmezanom. Po želji možete dodati malo pančete.
  6. Ako niste ljubitelj graška ili ga nemate u zamrzivaču, možete ga zameniti spanaćem, tikvicama, brokolijem..

(Kurir.rs/Stvarukusa)

Bonus video:

49:58

MAJKE I SNAJKE S01E32 Žiri nikad strožiji, pirinač porodice Grujić ocenili blagim užasom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track