KAKO DA UŠTEDITE NOVAC DOK SUŠITE VEŠ? Evo nekoliko trikova koji mogu da pomognu kućnom budžetu i smanje glavobolju od RAČUNA
Foto: Profimedia

postoji način

KAKO DA UŠTEDITE NOVAC DOK SUŠITE VEŠ? Evo nekoliko trikova koji mogu da pomognu kućnom budžetu i smanje glavobolju od RAČUNA

Žena -

Poskupljenja utiču na to da razmišljamo kako sve možemo smanjiti troškove. Neki uzimaju u obzir i opciju da što manje koriste uređaje u domaćinstvu koji troše struju, ili da ih - uopšte ne koriste.

Da li nam je mašina za sušenje veša baš toliko neophodna?

veš, mašina za veš, pranje, pranje veša
foto: Profimedia

Mašine za sušenje veša mogu biti veliki potrošači, pa je dobra ideja da pronađete druge načine za sušenje mokre odeće. U nastavku predlažemo nekoliko načina.

pranje, veš, veš mašina
foto: Shutterstock

Promenite podešavanja centrifuge na mašini za pranje veša - Sporije centrifuge i dodatni ciklus centrifuge mogu da veš oslobode dodatne vlage.

Otvorite prozor - Pustite da prostruji vazduh. Ovo naravno može učiniti vašu kuću ili stan hladnijim, ali čak i svež vazduh može da prosuši vašu odeću.

Ventilator - Koristi naravno struju ali, stoni ventilator troši manje energije i održava kretanje vazduha, što će ubrzati sušenje veša.

ventilator
foto: Profimedia

Koristite odvlaživač vazduha - Odvlaživač vazduha isušuje i otklanja vlagu u sobama čime se izbegavaju vlažni zidovi, neprijatni mirisi, stvaranje plesni i kondenzacija. Većina odvlaživača na tržištu je skoro nečujna, tako da ovaj uređaj i te kako može biti od pomoći.

Frotiranje veša pre širenja - Prosušite vlažnu odeću peškirom pre nego što je okačite. Peškiri ne samo da upijaju odlično vlagu sa tela i kose posle kupanja, već isto tako mogu da upiju vodu sa tek opranog veša.

Radijatori - Ako vam u stanu ili kući već radi centralno grejanje ili imate radijatore na struju - iskoristite ih kao mesto na kojem možete okačiti veš za sušenje.

radijator
foto: Shutterstock

Loptice za sušenje - U pakovanju ih je obično tri, i skraćuju proces sušenja.

Loptice koje liče na one za tenis - posle redovnog programa pranja veša, ubacite u bubanj, okrenete još jednu kratku centirfugu i veš je za tih nekoliko minuta i do 80 odsto osušen, rastresit, a jorgani, jastuci, jakne će biti rastresitiji.

žena, Peškiri, Četkice, Brijač, četkica za zube, nakit
foto: Shutterstock

Peškiri, peškiri... - Stavite suv peškir u mašinu za sušenje - Ako stavite suv peškir sa mokrom odećom u prvih 15 minuta ciklusa sušenja, on može ubrzati vreme sušenja apsorbujući deo vlage.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:33

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ZA KURIR TV POTVRDILA: Struja poskupljuje OTKRILA ZA KOLIKO ĆE RAČUNI BITI VEĆI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track