ŠTA KADA SE VLAGA SKUPLJA NA PROZORIMA: Sredstvo na koje nikada ne biste pomislili rešiće vas muke
Foto: Profimedia

OBAVEZNO ISPROBAJTE

ŠTA KADA SE VLAGA SKUPLJA NA PROZORIMA: Sredstvo na koje nikada ne biste pomislili rešiće vas muke

Žena -

U zimskom periodu mnogi se pitaju kako da se oslobode vlage koja se nakuplja na prozorskom staklu.

Pošto je zimi velika razlika između spoljašnje temperature i temperature u domovima, često se dešava da se na staklima pojave kapljice vode ili kondenzovana para. Jednostavno, kada vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla, ona prelazi u tečni oblik, odnosno kapi.

žena, vlaga, Kuća, zid
foto: Shutterstock

Ako se ova vlaga često skuplja na vašim prozorima, to bi moglo dovesti do nakupljanja vlage u prostoru i buđi na prozorima, pa čak i na zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja, pa je vredno isprobati trik koji je dala korisnica Fejsbuk grupe čuvene savetnica za čišćenje, gospođe Hinč.

- Takve kapljice se nakupljaju na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to jako loše, a kupovina odvlaživača za svaku sobu za mene nije finansijski isplativa - napisala je žena o svom problemu. Mnogi su se javili sa komentarima, ali je jedna žena ponudila veoma zanimljivo rešenje:

žena, vlaga, Kuća, zid
foto: Shutterstock

- Sipajte malo peska za mačji toalet u staru čarapu ili platnenu kesu i stavite je na prozorsku dasku. Rešenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, i zaista pomaže - odgovorila je Linda, rekavši da njena porodica preko zime koristi isti metod u starom karavanu.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

02:36

MAJKA SLABOVIDA, OTAC PLUĆNI BOLSENIK SA DVE ĆERKE ŽIVE NA GOLOJ ZEMLJI! U trošnoj kućici fali SVEGA sem PESME (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track