4 NAJČEŠĆA SEKSUALNA PROBLEMA KOD MUŠKARACA! Stručnjakinja za polne odnose otkriva: Mnogi ih imaju, a ovako možete da ih rešite!
Foto: Profimedia

dala je predloge

4 NAJČEŠĆA SEKSUALNA PROBLEMA KOD MUŠKARACA! Stručnjakinja za polne odnose otkriva: Mnogi ih imaju, a ovako možete da ih rešite!

Žena -

Britanska stručnjkinja za seks i veze Trejsi Koks navodi četiri najčešća problema sa kojima se muškarci suočavaju u seksu i daje im predolge kako da ih reše.

Problemi sa erekcijom

Skoro svaki muškarac u dobi od 40 godina ima problem s erekcijom. Uzroci mogu biti fizičke i psihičke prirode. Previše alkohola, iscrpljenost, anksioznost i stres samo su neki od potencijalnih krivaca.

- Problemi u partnerskim odnosima mogu izazvati erektilnu disfunkciju. Ako se ne snalazite van spavaće sobe, teško da će ni on biti opušten u njoj - kaže Koks.

Online kupovina, Hangar, Med za potenciju, Unna shop, Erekcija, Libido, Muškarci, Žene
foto: Profimedia

- Ako se tako nešto desi jednom ili dvaput, ne treba da brinete. Ali ako ga uhvati panika, kao što muškarci često rade, to bi se moglo ponoviti. Važno je utvrditi da li je problem fizički ili psihički. Ako do erekcije dođe prilikom jutarnjeg buđenja ili se postigne tokom samozadovoljavanja, onda je uzrok verovatno psihološki - napominje Koks i dodaje:

- Isključite sva moguća medicinska stanja. Ako se ispostavi da je problem na nivou psihe, ne očajavajte. Ne shvatajte to lično. Razgovarajte sa partnerom, a tokom 'akcije' ako do toga dođe, nemojte da se prave da to niste videli. Nađite način da ga razveselite i takvu atmosferu učinite prirodnom i zabavnom, da se ne oseća loše. Stavite mu do znanja da niste zabrinuti zbog toga. Ako shvati da niste toliko zabrinuti, manje je verovatno da će se ovako nešto ponoviti.

Ne može da doživi orgazam

Žene su navikle da ponekad nemaju orgazam, ali muškarci nisu. Stoga je takva situacija često šok za oboje.

- Žene u tom slučaju misle da nešto nije u redu sa njima, da svog partnera ne privlače dovoljno ili slično. Postoji mnogo potencijalnih razloga. Može biti da je prethodno popio alkohol, da je to reakcija na neki prepisani lek ili da je jednostavno imao previše orgazama i dostigao 'granicu' - kaže Trejsi.

seks, par, ljubljenje
foto: Profimedia

Uzrok može biti stres, strah od potencijalne trudnoće i osećaj anksioznosti zbog drugih problema.

- Razgovarajte s njim o njegovoj tehnici masturbacije. Uzrok može biti frekvencija - savetuje Koks i dodaje da nije na odmet isprobati neke nove tehnike koje bi olakšale spektakularan završetak.

Prevremena ejakulacija

Prevremena ejakulacija je najčešći muški seksualni problem - između 20 i 30 odsto muškaraca smatra da seks ne traje onoliko dugo koliko bi želeli. Teško je tačno odrediti kada je 'prerano'. Seksualni terapeuti će se generalno složiti da muškarac ispunjava te kriterijume ako ejakulira u roku od jednog minuta i na period duži od šest meseci, ali zaista ne postoji 'univerzalno pravilo'. Ako se to ponekad dogodi, to može značiti da nije imao seks dugo vremena ili da radi nešto posebno uzbudljivo sa nekim ko ga mnogo uzbuđuje.

Seks, Orgazam
foto: Profimedia

- Isprobajte tehniku 'stiskanja' tako što ćete stisnuti penis u predelu ispod glavića pre vrhunca. Neka masturbira sat vremena pre seksa i čini to što je češće moguće. Kondom može biti od pomoći, a možete mu reći da želite da doživite orgazam pre njega - savetuje ona i dodaje da ako se to ipak dogodi, uvek možete bez stresa da uživate u drugom i trećem 'rundu'.

Ne zanima ga seks

Američka terapeutkinja Mišel Vajner Dejvis, posle 30 godina razgovora sa raznim parovima, zaključila je da 25 odsto Amerikanaca ne želi seks. To je izazvalo negodovanje tamošnje javnosti.

- To je najbolje čuvana tajna Amerike - rekla je ona, odbijajući da odustane od teze, a za to ima mnogo razloga. Jedna od njih je da su žene postale slobodnije kada je u pitanju seks. On želi sve više i više, tako da može biti udar na njegov ego ako misli da ti želiš seks više od njega.

- Može biti da oseća pritisak spolja. Muškarci nisu roboti i na njih utiče stres kao i na žene - kaže Koks, dodajući da sve zavisi od toga koliko ste dugo u vezi.

Seks
foto: Shutterstock

- Najčešći razlog je neusklađenost libida. Neki ljudi imaju jači seksualni nagon. U idealnom svetu, svi želimo partnera sa sličnim libidom. Ali ako to nije slučaj, pronađite kompromis - savetuje Koks.

- Ohrabrite ga da priča o svojim problemima. Što je više poverenja, manje će biti problema u krevetu. Pomozite mu da se oslobodi stresa. Ako problem može biti fizičke prirode, kao što su neželjena dejstva nekih lekova, najbolje je da se konsultujete sa lekarom - savetuje.

- Uvek možete predložiti novine. Priuštite sebi novu seks igračku ili predložite nešto uzbudljivo što bi vas oboje moglo izvući iz dosadne rutine - savetuje Trejsi, a prenosi Dejli mejl.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:39

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja