NATALIJI OSTALO SVEGA NEKOLIKO NEDELJA ŽIVOTA: Mlada književnica umire pred našim očima, a sve je počelo od tačkice na prstu
Foto: Printscreen/Instagram

tuga

NATALIJI OSTALO SVEGA NEKOLIKO NEDELJA ŽIVOTA: Mlada književnica umire pred našim očima, a sve je počelo od tačkice na prstu

Žena -

Natalija Fornasier (28) provela je protekle četiri nedelje na palijativnoj nezi nakon što joj je u julu rečeno da je rak kože u terminalnoj fazi.

Književnici iz Sidneja u Australiji dijagnostikovan je melanom sa 20 godina kada je mladež na nožnom prstu iznenada promenio oblik. Melanom je vrsta raka kože koji može da se proširi na druge organe u telu.

Natalija je podelila svoju životnu priču sa svojih 29.000 pratilaca na Instagramu i dobila ogromnu podršku širom sveta. U jednoj od najnovijih objava spisateljica se svima zahvalila na ljubaznosti i velikodušnim donacijama.

- Danas se obeležavaju četiri nedelje u palijativnom zbrinjavanju. Apsurdno je što je prošlo toliko dugo. Vreme je tako fluidno, čini se da ni dan nije prošao, ali kalendar kaže drugačije. Nedostaje mi moj dom neverovatno. Nedostaju mi moje sitnice na kaminu i moj kauč koji te u suštini proguta. Nedostaje mi moja kuhinja. Nedostaju mi čak i oposumi na krovu. Ali više ne mogu da hodam bez pomagala, noge su mi pune tečnosti, celo telo me boli 24 sata dnevno, a opterećenje tumorom je intenzivno - rekla je Natalija.

Dodala je da se bol polako povećava.

- Iz dana u dan osećam kako mi telo usporava. To je tako bizarna stvar za svedočiti. Posebno kada to možete i fizički osetiti - dodala je Natalija.

Navodi da je Natalija je rekla da ju je reč "terminal" prestrašila od kada je dobila prvu dijagnozu.

- Poslednja četiri meseca su bila brutalna. Krajem jula dobila sam vest da je moj rak sada u terminalnoj fazi i da su mi ostali meseci života. Plakala zbog sam zbog straha od smrti. Vrištala sam za decom koju nikada ne bih imala, starenjem, mojim prijateljima, životom koji sam trebalo da živim - rekla je Natalija.

Mlada spisateljica posvetila je godine podizanju svesti o opasnostima od raka kože, ali priznaje da nikada nije mislila da će morati da uđe u "umirući" okvir uma.

Natalijini prijatelji su sastavili "GoFundMe" da pokriju troškove sahrane i kako bi olakšali život njenoj porodici.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:08

Majka objavila snimak kako vaspitačica sklanja dečaka s Daunom sa pozornice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track