KOLIKO ČESTO PAROVI TREBA DA IMAJU S*KS? Oni koji imaju odnose samo OVOLIKO PUTA su najsrećniji: Da li ste i vi među njima?
Foto: Shuttertock

NEVEROVATNO

KOLIKO ČESTO PAROVI TREBA DA IMAJU S*KS? Oni koji imaju odnose samo OVOLIKO PUTA su najsrećniji: Da li ste i vi među njima?

Žena -

Najsrećniji su parovi koji imaju seks jednom nedeljno. Ako seks imaju ređe, zadovoljstvo u vezi je manje, ali neće značajno porasti kod onih koji imaju seks češće od jednom nedeljno, pokazalo je istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Čikagu, ispitujući 660 osoba koje su u braku.

Pokazalo se da svaki četvrti bračni par vodi ljubav jednom nedeljno, što su naveli kao optimalno, dok samo 5 odsto njih vodi ljubav četiri i više puta nedeljno, ističe vođa istraživanja dr. Šamira Hauard, i dodaje da sama učestalost snošaja zapravo nije pokazatelj seksualnog zadovoljstva.

seks
foto: Shutterstock

Isti zaključak može se naći u studiji objavljenoj 2015. godine u časopisu "Social Psychological and Personality Science". Pokazala je da su parovi najsrećniji kada imaju seks otprilike jednom nedeljno.

Ako želite da se uporedite sa prosekom, evo još nekih pokazatelja iz te studije:

  • 5 odsto parova imalo je seks četiri ili više puta nedeljno
  • Dva do tri puta nedeljno imalo je seks 16 odsto ispitanika
  • 25 odsto ispitanika se seksalo jednom nedeljno
  • 19 odsto je imalo seks dva do tri puta mesečno
  • 17 odsto je imalo seks jednom mesečno
  • Njih 7 odsto imalo je seks otprilike jednom ili dva puta u poslednjih godinu dana
  • 10 odsto partnera nije imalo seks u poslednjih godinu dana
Seks
foto: Shutterstock

Zanimljivo je da studije sprovedene među osobama starijim od 50, preko 70 i 80 godina pokazuju da se učestalost seksualne aktivnosti smanjuje sa godinama, ali i dalje postoji značajan procenat osoba koje su seksualno aktivne iu odraslom dobu.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

04:39

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track