OSTATKE PILETINE ISKORISTITE ZA PREDIVNU ČORBU: Preukusna, zdrava, puna mesa i povrća (RECEPT)
Foto: Profimedia

UKUSNO I ZDRAVO

OSTATKE PILETINE ISKORISTITE ZA PREDIVNU ČORBU: Preukusna, zdrava, puna mesa i povrća (RECEPT)

Žena -

Od ostataka hrane možete da napravite nikad ukusniju pileću čorbu.

Domaća supa i čorba su dobro rešenje ako želite da očistite vaš organizam od toksina. Tokom praznika se jela teška hrana, kao što je pečenje. Ako ste pravili pečeno pile ili piletinu u bilo kom obliku i ostalo vam je mesa, predlažemo da od ostataka napravite odličnu i zdravu čorbu.

Recept za ovu sa mesom i raznovrsnim povrćem će vam se garantovano svideti, a i pomoći će vam da ojačate imunitet.

piletina, beli luk
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 štapića celera
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike brašna
  • 120 ml mleka
  • 1,2 l pilećeg bujona
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • 105 g pirinča
  • 250 g piletine (ostataka)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna
parmezan, parmezan sir
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Propržite seckani crni luk, celer i šargarepu. Kada malo omekšaju dodajte brašno u tepsiju i promešajte da se sastojci sjedine.
  2. Sipajte mleko, polako, uz mešanje varjačom, dok se mleko potpuno ne umeša.
  3. Sipajte bujon (pomešajte vrelu vodu sa 2-3 kocke supe) i sušeni timijan i ponovo promešajte.
  4. Dodajte pirinač, prokuvajte, zatim smanjite vatru i kuvajte 25 minuta.
  5. Povremeno promešajte, dok pirinač ne omekša. Dodajte piletinu, limunov sok, pavlaku, parmezan, so i biber. Promešajte i kuvajte još nekih 5 minuta.
  6. Poslužite posuto svežim i seckanim peršunom.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

02:36

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track