NAJTRAŽENIJE JELO NA SVETU JE APSOULUTNO PREUKUSNO: Punjeni sveži sir obožavaju svačija NEPCA i prosto se topi u ustima! (RECEPT)
Punjeno jelo od svežeg sira ovih dana veoma je popularno, a prema Guglovim trendovima bilo je najtraženije tokom 2022. godine u pretragama. Pravljenje Paneer Pasande zahteva vaše vreme i trud, ali se to i te kako isplati s obzirom na neverovatan ukus koji ima popularno jelo.
Sastojci:
- 250 g sira
- ½ šolje kukuruznog brašna
- 5 kašičica indijskih oraščića, natopljenih i grubo zdrobljenih
- ¼ kašičice belog bibera u prahu
- 2 kašičice suvog grožđa
- 2 glavice luka, narezane
- 8 čenova belog luka
- manji komad đumbira
- 2 zelena čilija, seckana
- 3 paradajza
- ½ šolje sveže pavlaka za kuvanje
- 1½ kašičice korijandera u prahu
- manji komad cimeta
- 5 karanfilića
- ¼ ceo crni biber u zrnu
- 2 veliki crni kardamom
- 2 komada kardamoma
- 1 kašičica crvenog čili praha
- ¼ kašičice kurkume
- 2 lovorova lista
- ¾ kašičice soli
- 1 šolja vode
- 2 kašičice seckanih listova korijandera za ukrašavanje
Priprema:
- Odvojite ¼ sira tofu i ostavite po strani.
- Od ostatka sira izrežite trouglaste komade jednake veličine.
- Držite se po strani.
- Zgnječite ¼. sira koji je ostavljen po strani.
- Dodajte suvo grožđe, ¼ kašičice soli i ½ rendanog đumbira.
- Dodajte ½ belog bibera u prahu.
- Dodajte 2 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
- Dobro promešati.
- Sada stavite ovu mešavinu između trouglastih kriški svežeg sira napravljenih ranije.
- Dodajte kukuruzno brašno u posudu zajedno sa ¼ kašičice soli.
- Dodajte malo tople vode i napravite gustu pastu, dovoljno gustu da u potpunosti pokrije kriške mladog sira.
- Ranije napravljene sendviče umočite u testo od kukuruznog brašna i pržite u vrelom ulju dok ne porumene.
- Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
- Držite se po strani.
Za sos:
- Dodajte 2 kašičice vode u preostale 3 kašičice zdrobljenih indijskih oraščića.
- Držite se po strani.
- U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i plitko propržite kriške luka dok ne porumene.
- Iscedite na tanjir obložen papirnim ubrusom ili maramicom.
- Držite po strani i ohladite.
- Paradajz isecite na četiri četvrtine i plitko ih pržite dok ne omekšaju.
- Ostavite sa strane da se ohladi.
- (Plitko prženje luka i paradajza daje jelu jedinstven ukus.)
- Izmrvite prženi luk, preostali đumbir i beli luk u finu pastu.
- Odvojeno, sameljite paradajz u finu pastu.
- Zagrejte 1 kašiku ulja u šerpi.
- Dodajte lovorov list, crni kardamom, zeleni kardamom, karanfilić, crni biber u zrnu i cimet.
- Pecite 30 sekundi.
- Dodajte pastu od luka, đumbira i belog luka i pržite na srednjoj vatri dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
- Zatim dodajte paradajz pastu.
- Dodajte seckani zeleni čili i kuvajte jedan minut.
- Dodajte korijander u prahu, kurkumu, crveni čili prah, beli biber u prahu, so.
- Dovedite do ključanja.
- Dodajte preostalu pastu od indijskih oraščića i kremu.
- Dobro promešati.
- Dodajte 1 šolju vode i kuvajte još 5 minuta na srednjoj vatri.
- Dodajte pržene kriške mladog sira i proverite da li su dobro prekrivene sosom.
- Ukrasite seckanim listovima korijandera.
Poslužite toplo.
(Kurir.rs/trpeza.alo.rs)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ANTONIOM KOŠTOM: Zahvalnost na podršci evropskom putu Srbije, tema bilo i otvaranje Klastera 3