DOKTORKA DOŽIVELA KLINIČKU SMRT, PA OTKRILA DETALJE: Nikad nisam verovala u OVAKVE PRIČE dok mi se nije DESILO! Evo šta sam videla
Foto: Profimedia

NAKON TOGA POČELA DA SE BAVI ISTRAŽIVANJEM

DOKTORKA DOŽIVELA KLINIČKU SMRT, PA OTKRILA DETALJE: Nikad nisam verovala u OVAKVE PRIČE dok mi se nije DESILO! Evo šta sam videla

Žena -

Meri Nil je doktorka i nikada nije verovala u ovakve priče. U početku je mislila da halucinira.

Počela je da istražuje šta se dešava sa ljudskim mozgom posle smrti i na kraju je došla do zaključka da ne postoji naučno objašnjenje za ono što joj se dogodilo. Sada ona kaže: "Bila sam na nebu."

Kada su je izvukli iz vode, njeno telo je bilo otečeno i ljubičasto. Pola sata je bila bez vazduha. „Statistička verovatnoća mog preživljavanja bi trebalo da bude nula“, rekla je doktorka.

Klinička smrt
foto: Profimedia

Dr Meri Nil iz Vajominga je lekar ortoped. Njena priča je predstavljena u novom Netfliksovom dokumentarcu "Surviving Death". Godine 1999. doktorka je sa suprugom i prijateljima otišla u Čile na vožnju kajakom. Tada se dogodila drama. Njen kanu se prevrnuo i ona je pala pod vodopad. Bila je pod vodom, nije imala pristup vazduhu oko 30 minuta. Kako tvrdi, trebalo bi da se smatra mrtvom.

Meri Nil tvrdi da joj je rečeno da mora da se vrati na Zemlju

U međuvremenu, nakon nesreće, imala je samo nekoliko modrica i povreda nogu. Nil tvrdi da je preživela jer su joj bića na nebu rekla „još nije njeno vreme“. Čula je da mora da se vrati na Zemlju, gde ima još mnogo stvari da uradi. Upozorili su je i da će izgubiti najstarijeg sina. Deset godina kasnije, dečak je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Udario ga je automobil. Nil je rekla da se sve ovo vreme budila i odlazila u krevet misleći da je vreme njene bebe odbrojano. Ali nije smela da kaže nikome, čak ni svom mužu.

Smrt, Klinička Smrt, Svetlost
foto: Profimedia

Opisala je kako je nebo izgledalo

Nil nije mogla da opiše izgled „nebeskih priviđenja“ na koja je naišla.

"Osećala sam da se moj duh odvaja od tela i moj duh je otišao ka nebu. Odmah me je dočekala grupa... nečega. Ne znam kako da ih nazovem. Ljudi? Duhovi? Bića? Nisam prepoznala nijednog od njih, ali su mi nekako bili važni u životu, kao moj deda koji je umro pre mog rođenja.

Meri kaže da su je dočekali i poželeli dobrodošlicu, a zatim proveli „putem“ prekrivenim stotinama hiljada cveća. „Došlo je do apsolutnog pomaka u vremenu i dimenziji. Put je vodio do velike kupole", opisala je.

Nil je rekla da je bila razočarana kada joj je rečeno da se vrati jer je osetila neopisiv osećaj sreće i lepote. Nakon što je spasena i oporavljena, počela je da istražuje šta se dešava kada mozak umre. U početku je mislila da halucinira. Kada nije mogla da nađe racionalno, naučno objašnjenje, zaključila je da je bila na nebu.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

00:50

TOMA FILA O RELIGIJI I NAJČUDESNIJEM DANU KADA JE NJEGOV OTAC IZBEGAO SIGURNU SMRT: On je odmah zatražio OVU stvar!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track