Najnovije vesti

STARINSKA POSLASTICA KOJOJ NIJEDAN SLADOKUSAC NE MOŽE DA ODOLI: Torta RUSKA SALATA po receptu naših baka od koje ide VODA NA USTA
Foto: Profimedia

RECEPT

STARINSKA POSLASTICA KOJOJ NIJEDAN SLADOKUSAC NE MOŽE DA ODOLI: Torta RUSKA SALATA po receptu naših baka od koje ide VODA NA USTA

Žena

Ovoj torti neće moći da odoli nijedan sladokusac! Probajte i uživanje je zagarantovano...

Sastojci za kore:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
torta, španski vetar
foto: Shutterstock

Sastojci za fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 600 g vrelog zaslađenog mleka
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera
  • 200 g seckanih oraha
  • 200 g seckanog želea
  • 200 g seckanog suvog grožđa
  • 200 g seckanih suvih smokava
Žele
foto: Profimedia

Priprema:

Kora: Umutiti 12 belanaca, sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanata, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.

Fil: Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po želji, zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.

torta
foto: Profimedia

Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohladjenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokave.

Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili.

Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.

(Kurir.rs/ Lepa & srećna)

Bonus video:

Torta Hram Svetog Save na slavlju
00:46

Torta Hram Svetog Save na slavlju

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja