BILO DA IH ZOVETE RUSKE KAPE ILI ŠUBARE UKUS JE NENADMAŠAN: Ovo je kolač koji generacije obožavaju, evo kako se pravi! (RECEPT)
Foto: Printscreen/youtube

njam njam

BILO DA IH ZOVETE RUSKE KAPE ILI ŠUBARE UKUS JE NENADMAŠAN: Ovo je kolač koji generacije obožavaju, evo kako se pravi! (RECEPT)

Žena -

Ovo je detaljan recept za najbolje ruske kape, kolač kome malo ko može da odoli.

Ruske kape ili šubare su kolač kojem zbog kombinacije kokosa i čokolade skoro niko ne može da odoli. Domaćice su se nekada takmičile čije šubare će biti lepše i ukusnije. Donosimo vam precizan i detaljan recept, po kome će i oni koji nisu vični u kuhinji dobiti više nego dobar rezultat.

Ruske kape
foto: Printscreen/youtube

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike čokoladnog mleka
  • 5 punih kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašika rendane čokolade
  • 1 prašak za pecivo
Jaja
foto: Shutterstock

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od slatke pavlake
  • 1,5 kašike gustina
  • 100 gr maslaca
  • Za preliv i posipanje:
  • 100 gr čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 60 gr kokosa
Kokos
foto: Profimedia

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15 -20 minuta. Ohlađen biskvit vaditi sa manjom okruglom čašom. Nakon toga skuvati puding i zasladiti po želji, pa ohladiti.

Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim biskvitom. Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Za preliv čokoladu istopiti sa kašikom ulja, pa preliti kapice. Ostaviti kapice da se stegnu, pa ih servirati.

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track