DAJANA IMA NAJDUŽE NOKTE NA SVETU! Pušta ih da rastu od 1997. godine, a razlog SLAMA SVA SRCA: Velika TRAGEDIJA ju je promenila!
Foto: Printscreen/Youtube

sada drži ginisov rekord

DAJANA IMA NAJDUŽE NOKTE NA SVETU! Pušta ih da rastu od 1997. godine, a razlog SLAMA SVA SRCA: Velika TRAGEDIJA ju je promenila!

Žena -

Dajana Armstrong je prestala da seče nokte nakon što je njena 16-godišnja ćerka Latiša tragično umrla tokom napada astme 1997. godine.

Dajana Armstrong
foto: Printscreen

Dajana, čiji su nokti dugački neverovatnih 1306,6 centimetara, svakodnevno se suočava sa brojnim izazovima:

- Mogu da zakopčam pantalone ili jaknu. Mogu da otvorim konzervu, ali mi treba nož. Dugo sam vozila, ali sam u jednom trenutku morala da držim jednu ruku van, pa sam stala. U javnim toaletima moram da koristim najveći kupe, onaj za invalide, jer su mi nokti duži od ukupne dužine normalne kabine. Na pitanje kako održava takve nokte, rekla je da „nije imala manikir oko 22 godine jer niko ne želi da se bavi takvim noktima, pa o njima brinu ćerka i unuci“.

- Za svaki je potrebno je oko 10 sati turpijanja i poliranja, za šta koristimo specijalnu turpiju koja se inače koristi za drvo - kaže ona.

- Što se tiče lakiranja, ja to radim na četiri-pet godina i koristimo između 15 i 20 bočica laka. Upravo sam ih prošle nedelje lakirala i sve je trajalo četiri dana - objasnila je ona i dodala:

- Mogu da podignem novac sa poda i da pokupim račune. Ali ako mi kusur padne na pod, tu će i ostati.

Ipak, ovaj rekord koji je postavila došao je iz tragičnog događaja u njenom životu. Bila je u prodavnici 1997. godine kada ju je najmlađa ćerka pozvala da joj kaže da se njena starija ćerka Latiša neće probuditi. Osvrćući se unazad, Dajana je rekla:

- Bio je to najgori dan u mom životu. Nalakirala mi je nokte dan ranije, tako da nakon toga jednostavno nisam mogla da sečem nokte. I nikome nisam rekla zašto. Ni moja deca nikad nisu znala zašto, jer sam ga godinama držala unutra. Moji nokti su deo mene, pa ne mogu da zamislim da ih odsečem.

Latiša je manikirala majčine tada prosečne nokte svakog vikenda pre nego što je umrla, piše Dejli star.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:24

Zvanično oboren Ginisov rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track