OVAJ ZIMSKI SMUTI POMOĆI ĆE VAM DA SE IZBORITE SA VIRUSIMA: Podiže ENERGIJU i održava imunitet, a recept je jednostavan i JEFTIN
Foto: Profimedia

zdravlje na usta ulazi

OVAJ ZIMSKI SMUTI POMOĆI ĆE VAM DA SE IZBORITE SA VIRUSIMA: Podiže ENERGIJU i održava imunitet, a recept je jednostavan i JEFTIN

Žena -

Smutiji su danas toliko popularni da se može naći gotovo bezbroj recepata za njihovu pripremu. Mnogi upravo započinju dan smutijem tvrdeći kako im ovakav obrok daje najviše energije. Drugi pak tvrde da su bolji ceđeni sokovi od voća i povrća.

Nekada je fokus bio stavljen na ceđene sokove od svežeg voća, a kasnije je tome dodato i povrće. Navike u ishrani vremenu menjaju, pa se tako došlo i do otkrića ovog napitka.

smuti
foto: Profimedia

Smuti se prvenstveno preporučuje mališanima, a vrlo je važno da pažljivo odaberete voće i povrće, koje će vaše dete konzumirati. Takođe, za decu se obično preporučuje koristiti mlečnu bazu, jer gotovo uvek ona bolje reaguju na smoothie sa jogurtom ili sa mlekom.

U zimskom periodu neophodno je da pronađemo nešto što će nam podići enrgiju i pomoći nam da se borimo sa virusima, a jedna takva vitaminska bomba je upravo ovaj recept za smuti, koji će braniti naš imunitet i spečiti prehlade.

Sastojci:

smuti, napitak, imunitet
foto: Shutterstock
  1. Dve šolje spanaća,
  2. jedna šolja ceđenog soka od pomorandže,
  3. jedna velika banana,
  4. jedna jabuka,
  5. jedan kivi

Priprema:

U blender stavite svež spanać i sok od pomorandže, pa dobro izmiksirajte. Ukoliko je previše gusto, dodajte malo vode. Zatim ubacite preostalo iseckano voće.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track