STARLETA ŠOKIRALA SVOJIM MODNIM IZBOROM: Mnogi zbunjeno pitali šta to ima na sebi i zašto TAJ dodatak ima plavu kosu?! (FOTO)
Foto: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

da li je moguće

STARLETA ŠOKIRALA SVOJIM MODNIM IZBOROM: Mnogi zbunjeno pitali šta to ima na sebi i zašto TAJ dodatak ima plavu kosu?! (FOTO)

Žena -

Starleta i glumica Džulija Foks (33) prošetala je Njujorkom u još jednoj neobičnoj kombinaciji, a pažnju je privukao njen ogromni modni dodatak. Ovo je još jedno Džulijino izdanje koje zahteva posebnu pažnju.

Obukla je kožu, a sličan stil imala je i njena torba. Modni dodatak poprlično velikih dimenzija rad je kanadskog modnog dizajnera Mikaela Kalea.

Ova torba ima i periku, dugačku plavu kosu i takođe nosi kožu, deluje gotovo poput kopije osobe koja je nosi.

Džulija Foks
foto: Printscreen/Instagram

Kombinaciju je za Foks osmislila njena dugogodišnja stilistkinja Brijana Andalore, koja je zaslužna za sve njene neobične autfite.

Džulija Foks
foto: Printscreen/Instagram

Dizajn koji ima formu čoveka već je prisutan u svetu mode, a jedan od sličnih autfita viđen je na prestižnom međunarodnom takmičenju ITS u Trstu, koje je održano prošle jeseni.

Naime, japanski je modni dizajner Asato Kitamura osmislio artističku, avangardnu kolekciju koja je nosila "duhove".

Kolekcija je nastala kao rezultat autorovog opažanja društva usred pandemijskih sezona, primetivši izuzetnu mentalnu iscrpljenost.

Kao da nosimo još nekog na leđima, neki nevidljivi teret - inspiracija je za kolekciju, koja pritom deluje vrlo elegantno i avangardno ženstveno, u got stilu.

Ovdje se radi o konceptualnom dizajnu koji razmatra unutarnji svet čoveka pa je artistički, a ne pret-a-porter. Džulija takve stvari nosi na ulici pa one poprimaju drugačiji koncept, koji iznenađuje i šokira, što joj donosi dodatnu pažnju. U tom kontekstu, prvobitnii smisao kreacije se gubi, zamenjuje ga onaj površni, željan spektakla i brze reakcije.

Džared Lito, Guči, moda, Džared Leto
foto: Jennifer Graylock / PA Images / Profimedia

Nije telo, ali je glava - voštane kopije vlastitog lika nosili su i modeli na reviji Guči, održanoj pre pet godina. Alesandro Mišel, kreativni direktor koji je otišao nedavno iz te kuće, zaslužan je za neobične revije koje su neretko bile performansi dostojni pozorišta. Glumac Džerad Lito je na Met gali 2019. nosio upravo takvu kreaciju.

Takođe, u Hrvatskoj je Nera Gržin koristila jmale glave od Barbika kako bi napravila avangardno oglavlje (ukras za glavu). Dizajnerka radi art objekte koji se bave proporcijama ljudskog tela, koje je za nju najveća inspiracija, piše 24sata.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:25

ŽESTOK OKRŠAJ U PROGRAMU UŽIVO! Antonijević: Biti gej je moda i Evroprajd je preterana seksualnost! Azdejković: KO ŠIŠA VEĆINU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track