UMIREM, OSTALO MI JOŠ 12 MESECI ŽIVOTA I NIKAD SE NISAM UDALA: Kamen bi zaplakao zbog onog što je uradila njena najbolja drugarica
Foto: Printscreen Facebook

malo sreće pred kraj

UMIREM, OSTALO MI JOŠ 12 MESECI ŽIVOTA I NIKAD SE NISAM UDALA: Kamen bi zaplakao zbog onog što je uradila njena najbolja drugarica

Žena -

Majka troje dece Keri Kenvorti (34) rekla je prijateljici Sian Higins (29) da ne želi da umre, a da barem jednom ne obuče venčanicu, nakon što je saznala da joj je preostalo još 12 do 18 meseci života.

Keri Kenvorti se udala za svoju najbolju drugaricu za Dan zaljubljenih, kako bi mogla da doživi svoj dan venčanja pre nego što umre.

Par je odredio datum za Dan zaljubljenih, gde su se "venčale" u Gamlingej Eco Habu u Južnom Kembridžu, uz Kerinu decu kao i uz Sianino dvoje dece. Razvojni psiholog Keri, kojoj je dijagnostikovan neizlečivi rak kičme, rekla je da je "tako zahvalna" što može da doživi "čarobni" dan dok uživa u vremenu koje joj je preostalo.

Keri je prvi put dijagnostikovan rak grlića materice u septembru 2021. Bila je podvrgnuta hemoterapiji i radioterapiji. Međutim, u novembru 2022., Keri je počela da pati od bolova u grudima i upućena je u bolnicu. Testovi su otkrili da se bolest proširila na njenu kičmu i lekari nisu mogli da je izleče.

- Bila sam šokirana, mislila sam da sam pobedila - rekla je Keri.

Imala je toliko još toga što je htela da uradi u životu.

- Toliko sam toga htela da uradim, a lekari su rekli da mi je ostalo još samo 12 do 18 meseci. Neću doživeti venčanje svoje dece, pa čak ni svoje. Htela sam taj poseban dan o kojem sam toliko čula, i da obučem haljinu i budem mlada. Htela sam dan kao iz bajke - rekla je.

Danima nakon što je primila dijagnozu, Keri je razgovarala sa svojim najboljim prijateljicama, učiteljicom Sian i asistentkinjom u nastavi Kler, o tome kako je "duboko tužna" što nikada neće hodati do oltara.

Nakon što su se šalile o mogućem venčanju, Sian je nedelju dana kasnije otišla kod Keri i zaprosila je u januaru 2023.

- Nisam želela da propusti tako zabavan deo života. Upoznale smo se preko zajedničkih prijatelja pre više od tri godine. Keri je ljubazna i duhovita. Obe smo imale decu pa smo išle u parkove i družile se - kaže Sian prisećajući se svoje odluke da "postavi pitanje" najboljoj prijateljici.

Dodala je da je obećala da će se brinuti za Kerine ćerke Lili (9), Miju (12) i Vajolet (6) kada Keri više ne bude tu.

- Znam da neki to možda neće razumeti, ali ona je moja najbolja prijateljica. Bilo mi je čudno jer sam već u braku, ali prijateljstvo je važnije. Mom suprugu se svidela ideja i podržavao je sve, čak nam je pomogao i u planiranju - rekla je Sian.

Imajući samo tri slobodna meseca, krenule su u planiranje velikog dana s malom grupom prijatelja. Lokalne firme čule su za ovo venčanje i poklonile su mesto, tortu, hranu, dekoracije, pozivnice i haljine...

Kerina čipkasta venčanica kupljena je novcem koji su prikupili Sian i njeni bliski prijatelji.

Vikend pre velikog dana, Sian je čak priredila Keri "devojačku zabavu" kako bi proslavila nadolazeću svadbu, gde je sela za popodnevni čaj s bliskom grupom prijatelja, piše Daily Mail.

Tada, 14. februara, dve prijateljice su se "venčale" su se, zajedno sa svih petoro dece oko njih.

- Bilo je čarobno i tako sam zahvalna što sam mogla da iskusim kako je to hodati do oltara. Imali smo tortu, prstenje i prvi ples. Sve je bilo zaista autentično i nikad se nisam osećala srećšnije. Cenim sve koji su pomogli u organizaciji dana i prikupljanju sredstava. Ne bojim se da umrem, bojim se da ostavim svoje ćerke - priznaje Keri, čiji će bivši partner odgajati njenu decu kada ona umre.

Sian je istakla kako je samo htela da usreći prijateljicu.

- Keri je zaslužila da ima poseban dan, a ja sam želela da joj pomognem. Moj suprug mi je pružao veliku podršku i čak mi je pomogao s kravatom za taj dan. Bio mi je kum dok sam se udavala za svoju najbolju prijateljicu - dodaje.

Nakon svečanosti, isekli su tortu i prvi put zaplesali pred gostima, a Sian je čak iznenadila mladu solo izvođenjem pesme "Hero" Maraje Keri.

"Mladenci" sada pokušavaju da isplaniraju medeni mesec.

- Celo venčanje je bilo čarobno. Bilo je kao iz bajke. Možda se nisam udala za muškarca, ali jesam za nekoga koga volim. Imala sam sve koji su me voleli pored sebe i to je sve što je bitno. Prvi put posle dugo vremena osećala sam se tako lepo. Sian je u svojim zavetima obećala da će se brinuti o mojim ćerkama. Ne bih mogla da poželim bolju prijateljicu, a sada i svoju ženu - rekla je Keri, prenosi 24sata.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:40

Milunka sa devetoro unučadi ne može da zaboravi prvu ljubav: Čekamo se 50 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track