PUNJENA PILETINA OD KOJE IDE VODA NA USTA: Hrskava spolja, iznutra meka kao duša, cela porodica će je obožavati! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

njam njam

PUNJENA PILETINA OD KOJE IDE VODA NA USTA: Hrskava spolja, iznutra meka kao duša, cela porodica će je obožavati! (RECEPT)

Žena -

Spremite ovaj obrok za celu porodicu i oduševite ih kombinacijom piletine i pirinča. Nije teško za pripremu, a tako je ukusno.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen/TikTok

Sastojci

  • 1 pile
  • 250 g kuvanog pirinča
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 sveža paprika
  • 400 ml paradajz pelata
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • Premaz:
  • 50 g putera
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • 2 kašičice peršuna
  • 1 kašičica majčine dušice

Priprema

Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list.

Pirinač
foto: Profimedia

Premaz

Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track