Spremite ovaj obrok za celu porodicu i oduševite ih kombinacijom piletine i pirinča. Nije teško za pripremu, a tako je ukusno.
Sastojci
- 1 pile
- 250 g kuvanog pirinča
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 sveža paprika
- 400 ml paradajz pelata
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 1 lovorov list
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 1 kašika šećera
- Premaz:
- 50 g putera
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- 2 kašičice peršuna
- 1 kašičica majčine dušice
Priprema
Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Na ulju propržiti iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodati sirće i ostale sastojke. Dinstati dok ne ispari sva tečnost, pa dodati pirinač i izmešati. Izvaditi lovorov list.
Premaz
Pomešati puter sa ostalim sastojcima da se dobije ujednačena smesa. Pile dobro posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno naneti smesu od putera i premazati celo pile. Zatim napuniti pripremljenim filom, otvor zatvoriti čačkalicama. Pokriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1,5 sat. Skloniti foliju i peći još 10-15 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.
(Kurir.rs/Informer)
Bonus video: