ZGODNI DOKTOR ZAVRTEO PAMET ŽENAMA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ima 63 godine, ali tvrdi da njegov organizam ima 43 i to zbog ove stvari
Foto: Printscreen/Facebook

pije smutije

ZGODNI DOKTOR ZAVRTEO PAMET ŽENAMA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ima 63 godine, ali tvrdi da njegov organizam ima 43 i to zbog ove stvari

Žena -

Američki doktor Mark Hajman (63), koji je napisao knjigu "Zauvek mladi: Tajne najdužeg i najzdravijeg života", tvrdi da je njegov organizam star samo 43 godine i to zahvaljujući jutarnjim navikama.

Meditacija, zdravi smutiji i kupke su samo neke od tehnika koje Hajman praktikuje kako bi izgledao mladoliko.

Ukoliko pogledate njegov Instagram profil, uvidećete da on ne izgleda kao neko ko je uveliko u sedmoj deceniji života.

Vežbanje bolje od antidepresiva

Doktor Mark svoj dan počinje u 6 ujutru i to 20-minutnom meditacijom. On nakon toga pije kafu i piše svoj dnevnik, nakon čega ga čeka trening snage u trajanju od 30 minuta.

- Vežbanje jača naše pamćenje i čini nas srećnijim i otpornijim. Studije su pokazale da je energično vežbanje bolji antidepresvi od Prozaka - rekao je on svojevremeno za Daily Mail.

U toku dana doktor vežba ukupno tri sata. Nakon treninga snage, on se tušira vrelom vodom, a odmah zatim primenjuje ledenu kupku - tri minuta sedi u vodi temperature 4 stepena.

Šejk protiv starenja

On je otkrio da pije nešto što naziva "šejkom koji usporava starenje", a sastoji se od proteina, zdravih masti, čije i bobičastog voća.

- Najvažnije stvari su vežbanje i ishrana koja uključuje zdrave masti i biljnu hranu. Nijedna količina suplemenata to ne može da zameni - zaključio je on za Insider.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:17

DOKTOR UŽASNUT ZBOG SNIMKA MASTRUBIRANJA U BUSU! Tvrdi da nema pomoći: Pokušali su da ih kastriraju, ALI JE TO GREŠKA U MOZGU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track