JELO S KOJIM ĆETE NAHRANITI CELU PORODICU ZA RELATIVNO MALO NOVCA: Recept će vas oduševiti jer se brzo spremaju i slatko jedu!
Kremasto pečene njoke s keljom i dve vrste sira su preukusne i jedno jelo koje će potpuno oduševiti sve osobe koje ga probaju. One se brzo spremaju i svaki zalogaj vredi svakog minuta potrošenog na pripremu, a nisu ni preterano skupe!
Sastojci:
- 800 g njoka
- 250 g očišćenog i isečenog kelja
- 3 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 350 ml mleka
- 50 g rendanog čedara
- 50 g rendanog parmezana
- 1 kašika limunove kore
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite duboku posudu za pečenje. Njoki skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Minut pre nego što su kuvane, stavite kelj. Čim njoki isplivaju na površinu vode, sklonite s ringle i ocediei. Zagrejte puter u tiganju i dodajte seckani beli luk. Posle minut dodajte brašno i brzo promešajte, pa ulijte mleko. Mešajte dok se ne zgusne. U gotov sos dodajte čedar i limunovu koricu. Njoke i kelj prebacite u posudu za pečenje, prelijte sosom i promešajte. Premažite rendanim parmezanom i pecite oko 20 minuta.
(Kurir.rs/Trpeza.alo.rs)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija