Ovaj odličan dezert sličan je sutlijašu koji smo često jeli u detinjstvu, ali se u ovom slučaju dodaju još neki fini sastojci, kao što su čokolada, puter, šlag...

profimedia0352956931.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 180 g pirinča
  • 6 dcl mleka
  • 80 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike putera
  • 60 g šećera
  • 4 kašike slatke pavlake
  • Prstohvat cimeta ukras
  • 2 dcl šlaga za preliv
  • Kompot od višanja i kašičica likera od višanja.
likerodvisanja1496681077118987.jpg
Thinkstock 

Priprema:

Stavite pirinač i mleko u šerpu. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta uz često mešanje. Dodajte kockice čokolade, puter i šećer i nastavite da kuvate dva-tri minuta. Skloniti pirinač sa šporeta i umešajte pavlaku i cimet, poklopite i ostaviti pet do 10 minuta, pa prebaciti u činije za serviranje. Pustite da se pirinač potpuno ohladi. Nakon toga od kreme napraviti šlag i premazati ga preko pirinča. Na kraju pomešati kompot sa višnjama i preliti preko ovog finog deserta.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

02:46
DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI Izvor: Kurir televizija