RECEPT ZA PREUKUSNU ČOKOLADNU TORTU! Ne peče se i ne sadrži brašno, a BRZO SE SPREMA jako je kremasta i topi se u ustima!
Foto: Printscreen/Youtube

NJAM!

RECEPT ZA PREUKUSNU ČOKOLADNU TORTU! Ne peče se i ne sadrži brašno, a BRZO SE SPREMA jako je kremasta i topi se u ustima!

Žena -

Pripremite savršeno ukusnu tortu koja ne zahteva pečenje ili puno vremena. Za ovaj recept vam ne trebaju brašno, mleko ili želatin. Potrebno vam je nekoliko sastojaka poput orašastih plodova po vašem izboru, čokoladnog namaza i svežeg sira. Rezultat je savršen kolač pripremljen za samo nekoliko minuta.

kolač
foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 100 g orašastih plodova po ukusu
  • 80 g putera prstohvat soli
  • 200 g čokoladnog namaza
  • 400 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml kreme od oraha
  • čokolada za dekoraciju
kolač
foto: Printscreen/Youtube

Priprema:

U činiji izmrvite 200 g keksa, za finije rezultate možete koristiti i ručni mikser. Zatim izgnječiti 100 g orašastih plodova koje ćete izabrati po sopstvenom ukusu i dodati u mleveni keks i izmešati, zatim otopiti 80 g putera i sipati u smesu i sve zajedno izmešati da se sjedini. Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm i ubacite dobijenu mešavinu keksa, oraha i putera i napravite podlogu za svoju tortu. Dobro pritisnite podlogu tako da bude što kompaktnija, tako da pokriva strane kalupa, a ne samo dno.

U drugu činiju stavite 200 g mladog sira i 200 g čokoladnog namaza i promešajte. Dobijenu smesu prelijte preko podloge od keksa. Zatim u posebnoj posudi pomešajte 200 ml kreme i 50 g šećera u prahu. Pomešajte preostalih 200 g sira sa strane, pa sipajte mešavinu kajmaka i šećera u prahu i sve dobro izmešajte. Prelijte ovu mešavinu preko prethodnog sloja čokolade. Gornji deo torte ukrasite čokoladnim namazom i komadićima oraha po želji. Stavite tortu u frižider i izvadite je kada se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track