KAKO DA PREPOZNATE SVEŽU PILETINU? U prodavnici je teško odrediti da li je meso sveže, a uz OVAJ TRIK BIĆE VAM LAKŠE!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

KAKO DA PREPOZNATE SVEŽU PILETINU? U prodavnici je teško odrediti da li je meso sveže, a uz OVAJ TRIK BIĆE VAM LAKŠE!

Žena -

Piletina je vrsta mesa koje se odlično kombinuje sa raznoraznim drugim sastojcima, a odlična je i za kuvanje, prženje i pečenje u rerni... Uz nju uvek možete da dobijete fenomenalan obrok, međutim, pre same termičke obrade mnogo je važnije da piletina bude sveža kako se ne bismo otrovali.

Osim izgleda, boje, čvrstoće i mirisa, postoji jedan genijalan trik kako u prodavnici da prepoznate svežu upakovanu piletinu. Sve što treba da uradite, sudeći po video koji je postao viralan na Internetu, jeste da dodirnete pakovanje pilećeg mesa.

Ako je pakovanje naduto i ima vazduha i mehuriće, to je znak da nije sveže i da ga nikako ne kupujete! Prema rečima devojke koja je postavila ovaj video, vazduh u plastičnoj ambalaži znači da je meso prebrzo podleglo promeni temperature. Samim tim, došlo je i do rasta bakterija, zato uvek izbegavajte kupovinu mesa koje je ovako naduveno.

S druge strane, piletunu koju možete da dodirnete bez poteškoća od viška vazduha je dobra i sveža za uporebu. Takođe, prilikom kupovine obratite pažnju i na rok upotrebe, kao i na naznaku - upotrebljivo do.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

00:50

TRUDNA SNAJKA PRIPREMILA JELO KOJE JE DOBILO SVE 10! Piletina na specijalan način, PRSTE DA POLIŽEŠ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track