ZA OVIM KOKOS KOLAČIĆIMA SVI POLUDE KOLIKO SU DOBRI: Mogu da se jedu u vreme POSTA zbog sastojaka, a ukus im je ODLIČAN! (RECEPT)
Poslasticama od kokosa retko ko može da odoli, a ova namirnica može lako da se kombinuje sa ostalim slatkim sastojcima. Ako volite da jedete rafaelo kuglice, koje su nezaobilazne na slavskim i prazničnim trpezama, onda će vas ovi kolačići raspametiti.
A ako se pridržavate Uskršnjeg posta bez griže savesti možete da uživate u ovoj poslastici jer se pravi od posnih sastojaka. Sve ih samo pomešajte i pecite.
Priprema:
Kokosovo ulje istopite i pomešajte sa šećerom, pa dobro sjedinite. Dodajte sos od jabuke i vanilu, pa mutite dok smesa ne postane glatka.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke i sve dobro sjedinite, a onda dodajte i kokos i opet promešajte.
Od dobijene smese oblikujte loptice, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Kašikom malo pritisnite svaku lopticu da je spljoštite. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 12-15 minuta.
Neka se ohlade u plehu nekoliko minuta, pa prebacite na tacnu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do nedelju dana.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video:
"VERUJEM DA ĆE ONO ŠTO ĆU REĆI, BITI OD VELIKE VAŽNOSTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Predsednik Vučić obraća se naciji večeras u 18 časova