ZA OVIM KOKOS KOLAČIĆIMA SVI POLUDE KOLIKO SU DOBRI: Mogu da se jedu u vreme POSTA zbog sastojaka, a ukus im je ODLIČAN! (RECEPT)
Foto: Profimedia

njam njam

ZA OVIM KOKOS KOLAČIĆIMA SVI POLUDE KOLIKO SU DOBRI: Mogu da se jedu u vreme POSTA zbog sastojaka, a ukus im je ODLIČAN! (RECEPT)

Žena -

Poslasticama od kokosa retko ko može da odoli, a ova namirnica može lako da se kombinuje sa ostalim slatkim sastojcima. Ako volite da jedete rafaelo kuglice, koje su nezaobilazne na slavskim i prazničnim trpezama, onda će vas ovi kolačići raspametiti.

A ako se pridržavate Uskršnjeg posta bez griže savesti možete da uživate u ovoj poslastici jer se pravi od posnih sastojaka. Sve ih samo pomešajte i pecite.

Kokos
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1/2 šolje kokosovog ulja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/4 šolje nezaslađenog sosa od jabuke
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje kokosa

Napomena: Sos od jabuka napravite tako što ćete iseckanu jabuku skuvati sa malo vode, a posle ispasirati.

Priprema:

Kokosovo ulje istopite i pomešajte sa šećerom, pa dobro sjedinite. Dodajte sos od jabuke i vanilu, pa mutite dok smesa ne postane glatka.

U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke i sve dobro sjedinite, a onda dodajte i kokos i opet promešajte.

Recept, Kokos, Kolači, Kokos Kolači
foto: Shutterstock

Od dobijene smese oblikujte loptice, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Kašikom malo pritisnite svaku lopticu da je spljoštite. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 12-15 minuta.

Neka se ohlade u plehu nekoliko minuta, pa prebacite na tacnu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do nedelju dana.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track