Ova pita biće odličan obrok za doručak ili večeru, posebno kada nemate mnogo vremena za pripremanje obroka. Svega 10-ak minuta biće vam dovoljno da je pripremite i uživaćete u njemu.

shutterstock-1654929133.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 6 krompira
  • 8 jaja
  • 2 crna luka


shutterstock-1722351610.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Oljušten krompir isecite na tanke kolutove. U duboki tiganj sipajte dva prsta ulja i zagrejte da bude toplo. Stavite isečen krompir i pržite desetak minuta. Povremeno protresite. Dodajte iseckan luk i pržite na tihoj vatri dok krompir omekša. Ocedite ulje, pa dodajte posoljena umućena jaja, so i biber po ukusu. Prebacite smesu u drugi tiganj na malo ulja i rasporedite. Pržite na srednjoj temperaturi dok ne dobije smeđu boju sa obe strane.

(Kurir.rs/trpeza.rs)

Bonus video:

01:16
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI  Izvor: Kurir televizija