Pita sa makom i višnjama je veoma lep slatkiš, a ovog puta je u pitanju recept koji je idealan za Uskršnji post i to za one koji poste na vodi.

Doduše, ima i onih koji samo žele da probaju nešto drugačije i sa manje sastojaka. Jednostavno se sprema, malo vremena treba za pripremu (oko sat vremena) i sastojci nisu mnogo skupi.

profimedia0102176045.jpg
Profimedia 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog maka,
  • 500 g kora za pitu,
  • 300g višanja
  • 300 g šećera,
  • vanilin šećer (nije obavezno),
  • voda,
  • malo brašna

Priprema:

U šerpu sipati mak, šećer, vanilin šećer i doliti vode koliko da se dobije masa kao za palačinke.

Staviti na šporet da proključa. Nije potrebno dugo kuvati, samo treba da proključa.

Dno tepsije posuti sa malo brašna (ili staviti Pek papir) i redjati kore, svaku koru namazati dobro sa vrućim filoma, a višnje stavljati otprilike na svaku drugu ili treću koru.

profimedia0264595737.jpg
Profimedia 

Poslednju koru nakapati sa malo vode.

Peći u rerni na 180°C dok ne porumeni.

Iseći na kocke i služiti.

(Kurir.rs/PosnaJela)

Bonus video:

00:26
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE", recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju! Izvor: Kurir televizija