NISAM ŽELELA DA ABORTIRAM, PA SAM DALA DETE NA USVAJANJE: Sada sam UDATA, imam DVOJE DECE i nadam se SAMO JEDNOM
Foto: Shutterstock

ISPOVEST

NISAM ŽELELA DA ABORTIRAM, PA SAM DALA DETE NA USVAJANJE: Sada sam UDATA, imam DVOJE DECE i nadam se SAMO JEDNOM

Žena -

Erin iz SAD danas ima 31 godinu i priseća se kako je pre desetak godina ostala trudna nakon veze koju nije shvatala ozbiljno, bio je to, kaže, "više seks nego prava veza".

- Nisam bila spremna da postanem majka. Planirala sam da abortiram, ali sam se predomislila i darovala svog sina nepoznatoj porodici koja ga je neopisivo želela - prisetila se.

Erin se nakon nekog vremena udala i dobila dvoje dece. Nada se kako će jednog dana, nakon što njen sin napuni 18 godina, uspostaviti vezu s njom i svojim polubratom i polusestrom.

porađanje, porodilište
foto: Shutterstock

Ovo je njena ispovest:

Studirala sam i znala sam kako ni blizu nisam spremna da budem majka. Živela sam pomalo neurednim životom, ali tu nije bilo ni droge ni alkohola. Jednostavno sam osećala da će detetu biti bolje s nekim drugim. Bila sam jako zabrinuta šta uraditi.

Pauzirala sam jedan semestar na fakultetu i otišla u Centar koji je pomagao mladim ženama sa svim vrstama borbi - od depresije, poremećaja ishrane do neplanirane trudnoće. Pre toga sam Krisu rekla kako sam abortirala.

Ali, nazvala sam ga čim sam stigla i rekla mu: "Pa, ja sam u Luizijani. Nisam imala abortus. Žao mi je, ali još uvek sam trudna. Da li je to tebi u redu?". Kris, koji je bio usvojen kao dete, na početku je bio u šoku, ali na kraju me podržao u tome da naše dete dam drugoj porodici. Rekao je: "Da mene moji roditelji nisu usvojili, ne znam šta bi bilo sa mnom".

Beba, Novorođenče, Porodilište
foto: Profimedia

Odlučila sam se za poluotvoreni tip usvajanja. Izabrala sam porodicu iz Teksasa jer su mi se činili puni ljubavi i osetila sam veliku povezanost s njima. Ali, nisu svi bili srećni s tom odlukom. Krisov otac je želeo da se bori za starateljstvo, ali Kris je uskočio i odgovorio ga od toga. Rodila sam sina.

Prema uslovima iz sporazuma o usvajanju, usvojitelji su mi pet godina slali novosti o njemu, kao i njegove fotografije. Bilo mi je teško u početku, moram to da priznam, ali sama sam sebe podsećala kako sam izabrala ovu porodicu za njega s razlogom, tako da bude okružen ljubavlju i ima život kakav zaslužuje, piše Country Living.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

01:49

GEJ AKTIVISTA ŠOKIRAO U USIJANJU: LGBT osobe u Srbiji već imaju decu, ja znam za primer još od 2003. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track