EVO KAKO IZBELITI JAJA ZA USKRS: Tehnika je jednostavna i ne slabi ljusku, plus je jeftinije, a sve sastojke imate u kući! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

baš je lako

EVO KAKO IZBELITI JAJA ZA USKRS: Tehnika je jednostavna i ne slabi ljusku, plus je jeftinije, a sve sastojke imate u kući! (VIDEO)

Žena -

Često možemo pročitati razne trikove za ukrašavanje jaja, ali proverene male savete, koji su možda i najvažniji i koje možete čuti samo od iskusnih mama i baka, teško je detaljno naći, pa evo prilike za podsećanje.

jaja, Uskrs, Vaskrs
foto: Printscreen/Youtube

Dobro je poznato da se pred Uskrs najviše traže bela jaja, koja je najlakše ofarbati u željenu nijansu koja će se na njima sjajno primiti.

Jaja
foto: Shutterstock

Ipak, nema ih često u prodavnicama, a i dosta su skuplja od običnih, pa se mnogo i ne isplati kupovati ih. Ali, dali ste znali da i od običnih jaja se mogu dobiti bela?

Potrebno je:

- 250 ml alkoholnog sirćeta

- 750 ml vode

- desetak jaja

Priprema:

Stavite jaja u posudu tako da stoje u jednom redu. Uključite na umerenu tepmeraturu. Prelijte mešavinom sirćeta i vode. Kada proključa, kuvajte još 15 minuta i vadite penu sve vreme. Onda prohlađena jaja oribajte novim sunđerom ispod mlaza hladne vode.

Nakon toga prelijte jaja hladnom vodom kako bi se malo prohladila pa sunđerom, pod mlazom vode, skinite ostatke ljuske.

Sirće će nagristi površinski sloj ljuske i skinućete braon boju. Pazite kada ribate, jer su jaja malo osetljivija.

Imate i opciju da jaje stavite u staklenu posudu i prelijete ga sirćetom. Ostavite ga da stoji tako dok ne primetite da se tečnost postepeno boji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track