SARMA, PA JOŠ POSNA I SA TUNJEVINOM: Razbija koliko je ukusna, nijedan GURMAN ne može da odoli ovom INTRIGANTNOM jelu! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Pritnscreen

njam njam

SARMA, PA JOŠ POSNA I SA TUNJEVINOM: Razbija koliko je ukusna, nijedan GURMAN ne može da odoli ovom INTRIGANTNOM jelu! (RECEPT)

Žena -

Sarme su jedno od najomiljenijih jela na ovom području, mnogi Srbi je obožavaju, a kako je u toku Uskršnji post, eto prilike da napravite posnu sarmu.

Kiseli kupus napunite filom od tunjevine, pirinča i oraha, ali možete da koristite i povrće, suvo voće, ribu... Takođe, posne sarme možete da napravite i od slatkog kupusa, ako želite malo laganije jelo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci

  • 2 crna luka
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g pirinča
  • 100 g pečuraka
  • 400 g tunjevine
  • kiseli kupus
  • Za preliv:
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 čena belog luka
  • voda
Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Priprema:

Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte i seckanu šargarepu, kao i pečurke. Posolite. Zatim dodajte i opran pirinač i dobro promešajte.

Začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Dobro promešajte. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku. Pecite na 200°C oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

04:14

Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track