Baunti čokoladice su nekada mogle samo da se kupe, a danas možete lako da ih spremite kod kuće i to u vidu torti, kolača, poslastica...

baunti-kolac2.jpg
Printscreen/Youtube 

Odlična kombinacija čokolade i kokosa je prosto savršena, a predlog je posni kolač koji se sprema od kakao kora i predivnog krema od kokosa, a na kraju se preliva čokoladnom glazurom.

Uživaćete u svakom zalogaju ove preukusne i mekane poslastice.

Sastojci:

Za testo:

  • 180 ml biljnog mleka
  • 125 g šećera
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 30 g kakao
  • 240 g brašna
  • 15 g praška za pecivo

Za punjenje:

  • 200 ml kokosovog mleka
  • 120 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 200 g kokosa
  • 50 ml kokosovog ulja

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 g posne čokolade
  • 50 ml biljnog mleka
baunti-kolac.jpg
Printscreen/Youtube 

Priprema:

U posudi pomešajte mleko i šećer, pa dodajte ulje, vanilin šećer, so i prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte.

Pecite na 180°C oko 20-22 minuta. U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer, kokos, vanilin šećer i kokosovo ulje. Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Dobijenu koru isecite na kocke, pa na jednu kocku stavite malo kokos fila i preklopite drugom kockom. Tako radite dok ne utrošite sve. Istopite čokoladu sa mlekom i dobijenom glazurom premažite kolače.

A postoji i lakši način, a to je da koru presečete na 2 jednaka dela, jedan premažete kremom i preko stavite drugu koru, pa onda prelijte čokoladnom glazurom.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:52
"MAJKE I SNAJKE" UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola Izvor: Kurir