EVO KAKO DA SKUVATE JAJA DA SE LJUŠTE OČAS POSLA: Jednostavan trik koji će vam uštedeti vreme i živce
Ilustracija, Foto: Printscreen/TikTok

super

EVO KAKO DA SKUVATE JAJA DA SE LJUŠTE OČAS POSLA: Jednostavan trik koji će vam uštedeti vreme i živce

Žena -

Nije uvek lako pogoditi vreme kuvanja jaja tako da ona budu "savršeno" kuvana, ali uz par trikova to vam može poći za rukom, kao i jednostavno ljuštenje.

jaja, Uskrs, Vaskrs
foto: Printscreen/Youtube

Uskrs nam se smeši i ovih dana biće neizbežna kuvana jaja koja ćemo farbati, ali i jesti tokom praznika. Kako biste savršeno skuvali jaja, isprobajte tehniku kuvanja na pari.

Postavite posudu za kuvanje na pari i drugu unutra, pa je napunite vodom do dna gornje posude. U posudu stavite jaja, a kad voda počne da ključa, pustite ih da se kuvaju 14 minuta.

Trik je u tome da ih odmah nakon kuvanja uronite u posudu s ledenom vodom, pa će gljuštenje proći bez većih poteškoća. Osim što će voda zaustaviti proces kuvanja, belance se može skupiti i odvojiti od ljuske.

jaja, pijaca, poskupljenje
foto: Kurir TV

Kad krenete u proces ljuštenja, nemojte jajetu razbiti ljusku samo na jednom mestu. Rolajte jaje po ravnoj površini kako bi ljuska popucala podjednako, a vaše jaje i pre samog ljuštenja izgledalo poput mozaika. Probušite mesto gde je najčešće vazdušni džep (na dnu), i uronite jaje natrag u vodu kako bi se ljuska jednostavnije odvojila.

Jaja možete da oljuštite i trešnjom ili nekim drugim sitnim voćem/povrćem, što je verovatno i najzabavniji način. Stavite jaja u teglicu i dodajte malo vode i dobro protresite. Ljuska će se razbiti, a voda je skinuti. Isperite ih pod vodom kako biste uklonili preostalu ljusku piše 24sata.hr.

Jaja
foto: Shutterstock

Jaja nemojte ljuštiti dok su još vruća jer će se opna teže odvojiti i može vam stvarati poteškoće. Takođe, nešto starija jaja puno ćete lakše oguliti od svežih.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:18

ŠTEDIMO GDE STIGNEMO, ALI JAJA MORAJU DA SE KUPE! Otkrivamo razlog poskupljenja i koliko će se ovaj trend zadržati u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track