RUSKINJA POKAZALA KAKO PRAVI USKRŠNJA FRESKA JAJA: Lakše je nego što se mislili, a potrebna su vam samo TRI SASTOJKA! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram

JEDNOSTAVNO

RUSKINJA POKAZALA KAKO PRAVI USKRŠNJA FRESKA JAJA: Lakše je nego što se mislili, a potrebna su vam samo TRI SASTOJKA! (VIDEO)

Žena -

Za ovako farbana jaja koja podsećaju na zid od mermera nije vam potrebno preterano umeće, a efekat je fanstastičan.

Jedna Ruskinja je na Instagramu objavila ceo proces farbanja uskršnjih jaja ovom tehnikom.

Freska jaja

Sastojci:

  • jaja
  • ljuske crnog luka (lukovina)
  • 100 g čaja od hibiskusa
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike 9-procentnog alkoholnog sirćeta

Priprema:

Jaja pažljivo operite i prosušite. Lukovicu usitnite kuhinjskim makazama. Običan papir takođe iseckajte što sitnije i nepravilnije. Pomešajte s lukovicom. Pamučnu gazu isecite na kockice tako da možete u nju da spakujete jaje. Umesto gaze mogu da posluže i stare najlon čarape. U drugoj činiji sipajte vodu. Svako jaje stavite u vodu pa u mešavinu lukovice i papirića. Voda služi da bi se parčići zalepili na ljusku. Potrudite se da bude dobro obloženo. Napravite paketić od gaze ili čarape s obloženim jajetom i dobro fiksirajte koncem. Isecite višak ako postoji.

Na dno šerpe sipajte čaj od hibiskusa. Na njega poređajte smotuljke s jajima. Posolite, ulijte hladnu vodu i sirće. Stavite na laganu vatru i kad provri kuvajte 15 minuta uz povremeno mešanje. Ostavite da se ohladi 20 minuta u lukovini. Isecite gazu i jaja obrišite nauljenom maramicom za visok sjaj.

(Kurir.rs/ Trpeza)

Bonus video:

01:25

FARBANJE JAJA NA VELIKI PETAK VELIKA ZABLUDA Svi misle da je crkveni običaj, a sveštenik otkrio ISITINU! Mnogi ovo NE ZNAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track