OVE TRI BOJE NIKAKO NEMOJTE DA NOSITE AKO IDETE NA PRVI DEJT! Istraživanja kažu da nas one čine manje privlačnim, A EVO ZBOG ČEGA
Ilustracija, Foto: Profimedia

možda niste znali

OVE TRI BOJE NIKAKO NEMOJTE DA NOSITE AKO IDETE NA PRVI DEJT! Istraživanja kažu da nas one čine manje privlačnim, A EVO ZBOG ČEGA

Žena -

Odlazak na ljubavni sastanak (dejt) sam po sebi unosi blagi nemir, pa tako i izbor aktivnosti za taj važan susret. Kako svi žele da odmah osvoje srce partnera svojom pojavom biramo da izgledamo najbolje što možemo.

U želji da pokažemo lepotu koju posedujemo, može se desiti da odbijemo partnera. Ukoliko ste dobar poznavalac ljudske psihologije znate da neverbalna komunikacija ima veliki uticaj na utisak koji ljudi stiču o vama.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Tako neke kombinacije boja ne ostavljaju dobar utisak na partnera, čak vas mogu učiniti odbojnim, te se savetuje da ih nikako ne nosite, ukoliko želite da osvojite srce partnera svojom pojavom.

Siva

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Prema jednom britanskom istraživanju boja zbog koje možemo da izgledamo neprivlačno je siva. Istraživanja su pokazala da je ova boja povezana s tugom, depresijom i negativnošću. Ne ostavlja naročito pozitivan utisak na drugu osobu, te stručnjaci savetuju da izbegavate ovu boju.

Žuta

I žene i muškarci veruju da je žuta najneprivlačnija boja. Čak 39 posto ispitanih muškaraca i 31 posto žena složilo se s tim.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Istraživanje britanske kompanije za prodaju odeće "Buyshirtonline.co.uk" pokazalo je da žuta boja nije baš popularna. Tamo je žuta zauzela poslednje mesto na lestvici boja, jer "ne stvara poverenje" i "odiše arogancijom". A dobro je poznata i ona narodna koja kaže da je žuta boja simbol ljubomre i posesivnosti.

Smeđa

ilustracija
ilustracijafoto: Promo

Većina ispitanika se složila da posebna nijansa smeđe boje, tačnije boja "Pantone 448 C", je zvanično najružnija na svetu. Zanivljiv podatak vezan za ovu boju kaže da je prilikom stvaranja standarnog pakovanja cigareta vlada Australije odlučila da koristi ovu nijansu kako bi odvratila potencijalne pušače i suzbila impuls za kupovinu cigareta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:11

(VIDEO) OVAKVU KOŠULJU BI SVAKO ŽELEO! Apsolutno ju je nemoguće uflekati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track